Италианецът Лоренцо Музети постигна най-голямата победа в кариерата си, с

...
Италианецът Лоренцо Музети постигна най-голямата победа в кариерата си, с
Коментари Харесай

Сензация в Монте Карло: Джокович е аут след голям обрат

Италианецът Лоренцо Музети реализира най-голямата победа в кариерата си, с която се класира за четвъртфиналите на шампионата на клей от сериите " Мастърс 1000 " в Монте Карло. В среща от третия кръг 21-годишният Музети надигра лидера в международната класация по тенис и повторен първенец Новак Джокович с 4:6, 7:5, 6:4 за 2 часа и 54 минути игра. 

Италианецът изоставаше със сет и 2:4 гейма във втория, само че сподели страхотна душeвност против 22-кратния първенец в шампионатите от Големия шлем. 

И двамата тенисисти позволиха доста неточности в мача, за което приказват и направените общо 15 пробива в мача - пет в първия сет, девет във втория и един в третия. 

Джокович се появи на корта с ръкав на дясната ръка, което подсказа, че най-вероятно има някакви проблеми с лакътя. Те обаче не се виждаха при започване на мача, защото сърбинът поведе с 5:2 гейма. Музети върна пробива и понижи до 4:5, само че позволи нов подобен, с цел да отиде първият сет на сметката на лидера в турнирната скица. 

Във втория сет пробивите следваха безусловно един след различен, като Джокович бе първият, който завоюва подаването си, с цел да поведе с 3:2 гейма. Той направи още един пробив за 4:2 и изглеждаше, че ще завърши мача в скоро време. Тук обаче стартира обратът на Музети, който, подкрепян мощно и от публиката в Монте Карло, завоюва пет от идващите шест гейма, в това число и трите, в които Джокович сервираше. 

В началото на третия сет над Монте Карло заваля, което прекъсна мача за повече от час. След завръщането на корта младият Музети още веднъж имаше леко преимущество и съумя да запише единствения пробив, което му донесе и влиятелната победа. 

За място на полуфиналите Музети ще играе със сънародника си Яник Синер. За четвъртфиналите се класира и поставеният под номер 8 в схемата Тейлър Фриц. Американецът победи с 4:6, 6:4, 6:1 чеха Иржи Лехечка, който в предходния кръг преодоля българина Григор Димитров.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР