Италианецът Фабио Фонини се класира за втория кръг на турнира

...
Италианецът Фабио Фонини се класира за втория кръг на турнира
Коментари Харесай

Андрей Рубльов с голяма крачка към място на Финалите на ATP

Италианецът Фабио Фонини се класира за втория кръг на шампионата " Мастърс 1000 " в зала " Берси " в Париж.  На старта на конкуренцията Фонини надигра французина Артур Фис със 7:6(5), 6:7(4), 6:2 за 2 часа и 37 минути игра и във втория кръг ще чака спечелилия от двойката сред Григор Димитров и Ботик ван де Зандсхулп.

Фонини влезе в главната скица като " благополучен губещ ", като забавното е, че в квалификациите отпадна тъкмо от Фис. Днес обаче 18-годишният французин не съумя да повтори достижението си от неделя и отстъпи пред надалеч по-опитния си противник.

След два доста равностойни сета, които бяха решение след тайбреци, в третия 35-годишният Фонини взе преимущество. Италианецът стартира с пробив още в първия гейм, пропусна три благоприятни условия за подобен в третия, само че въпреки всичко съумя да осъществя още един брейк в седмия гейм, с който реши всичко.

За втория кръг се класира и поставеният под номер 14 в схемата Пабло Кареньо-Буста. В напълно испански конфликт той се наложи с 6:3, 6:3 над Алберт Рамос.

С победа започва и десетият в схемата Хуберт Хуркач. Полякът се наложи със 7:6(5), 6:4 над французина Адриан Манарино. Представителят на домакините пропусна осем благоприятни условия за пробив в първия сет и в последна сметка го загуби с 5:7 точки в тайбрека.

Във втория сет Хуркач усъвършенства играта си и още с първия си брейкбол в мача осъществя пробив за 5:4, който му стигна за успеха. Във втория кръг полякът ще играе с спечелилия от двойката сред датчанина Холгер Руне и швейцареца Стан Вавринка.

Американецът Томи Пол пък си обезпечи среща с Рафаел Надал във втория кръг на шампионата след победа с 6:4, 6:4 над различен испанец - Роберто Баутиста Агут.

Първият тенисист, който се класира за третия кръг, е руснакът Андрей Рубльов. Поставеният под номер 7 в схемата Рубльов победи американеца Джон Иснър с 6:2, 6:3 за единствено 62 минути игра. Успехът съвсем подсигурява класиране на Рубльов за Финалните на АТP в Торино, които ще се проведат в средата на този месец. За момента руснакът заема седмо място в класирането, като още две победи ще му обезпечат и виза за шампионата на осемте най-хубави.

Наградният фонд на шампионата " Мастърс " в Париж е 5 415 410 евро.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР