Италианецът Андреа Довициозо ще напусне тимът на Ducati в MotoGP

...
Италианецът Андреа Довициозо ще напусне тимът на Ducati в MotoGP
Коментари Харесай

Андреа Довициозо ще напусне Ducati в края на 2020 година

Италианецът Андреа Довициозо ще напусне отборът на Ducati в MotoGP след края на актуалната акция, това бе доказано от мениджъра на вице първенеца за последните три година, Симоне Батистела.

BREAKING: will not continue with Ducati past 2020!
— MotoGP™ (@MotoGP)
Довициозо се причисли към отбора от Болоня през 2013 година, като бе един от главните фактори във възраждането на италианския отбор и връщането му на победния път.

Преговорите сред Ducati и Довициозо бяха доста турбулентни, като на няколко пъти изпадаха в застой. В четвъртък шефът на италианския тим съобщи, че бъдещето на Дови ще бъде решено след двата следващи спортни уикенда на „ Ред Бул Ринг “, само че раздялата сред двете страни бе оповестена от лагера на водача преди старта на квалификацията за Гран При на Австрия.

„ Днес уведомихме Ducati, че Андреа не счита да продължи взаимоотношенията си с тим. Сега той желае да се концентрира върху шампионата и тези надпревари “, съобщи Батистела пред Sky Italia.

Мениджърът на Довициозо добави, че действително диалози за икономическата страна на договорката сред двете страни не е имало.

Последният свеотвен първенец на италианците Кейси Стоунър разяснява в Twitter раздялата сред Довициозо и Ducati.

" Само моето мнение, само че не мисля, че Ducati могат да си разрешат да изгубят някой като Довициозо. Мисля, че ще осъзнаят по някое време, че водачът е този, който носи резултатите, не въздушния тунел, и водачите би трябвало да бъдат слушани ", написа австралиецът.

Just my opinion but I don’t believe can afford to loose someone like.
I think they need to realise at some point that it’s the rider, not wind tunnels that get results, so listen to them...
— Casey Stoner (@Official_CS27)
Не е ясно дали италианецът ще продължи своята спортна кариера в кралския клас, защото единственото свободно място в фабричен тим е това в Aprilia, само че италианския тим към момента изчаква развиването на допинг скандал с Андреа Яноне преди да вземе решение кой ще е съотборник на Алейш Еспаргаро.

С раздялата си и с Довициозо, Ducati ще разчитат на напълно нов пилотски състав през 2021 година, откакто по-рано през година стана ясно, че и Данило Петручи ще напусне Болония. Победителят от Гран При на Италия през предходната година ще премине в отбора на Tech 3 KTM, където ще си партнира в Икер Лекуона. Мястото на Петручи в заводския отбор на италианците ще бъде заето от Джак Милър, до момента в който идентичността на неговия съотборник ще стане известна на по-късен стадий.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР