Италианец се е появил във ваксинационен център със силиконова ръка,

...
Италианец се е появил във ваксинационен център със силиконова ръка,
Коментари Харесай

Италиански антиваксър отиде на ваксинация с фалшива ръка

Италианец се е появил във имунизационен център със силиконова ръка, надявайки се, че по този метод ще заблуди медицинския личен състав при слагане на имунизацията против ковид и ще получи с машинация зелен документ за имунизация, заяви Ройтерс, като се базира на локалните управляващи.

Опитът за машинация е станал в италианския град Биела. Измамникът е бил на възраст сред 50 и 60 години. Местните управляващи описват, че силиконовата протеза за ръка, която мъжът употребявал, доста наподобявала на същинска ръка с същинска кожа. Но цветът ѝ, а и чувството при досег с нея, събудили съмнението на здравната сестра, която се готвела да инжектира имунизационната доза и по този начин измамата била разкрита.

Агенция АНСА заяви, че мъжът е работил в здравния бранш и е бил отхвърлен краткотрайно от работа, тъй като е отказал да се имунизира.

Специализирани следователи от италианската полиция заловиха към 280 неимунизирани чиновници в здравния бранш, съобщи също в петък ДПА.

Досега карабинерите са ревизирали към 4900 чиновници в секторите на опазването на здравето и грижите в малко повече от 1600 частни и държавни институции, заяви през днешния ден италианската полиция. От април имунизацията против ковид в здравния бранш в Италия е наложителна.

Карабинерите са разкрили, че 126 чиновници са траяли да се явяват на работа, макар че са били отстранени поради имунизационния си статус. Осем фамилни лекари не са имали никаква имунизация.

В края на ноември държавното управление на премиера Марио Драги реши от 15 декември да разшири наложителната имунизация, като включи в нея представители на здравната администрация, учители, полицейски чиновници и бойци.

Медицинският личен състав би трябвало да има бустерна имунизация. Съгласно държавните проекти от 16 декември децата на възраст от 5 до 11 години ще могат да бъдат имунизирани против ковид.

Според вестник " Република " държавното управление обмисля да направи имунизацията наложителна за всички работещи. Решението ще зависи от това каква ще е репродуктивната стойност през идващите 40 дни: все още тя е над значимата граница от 1 (сега тя е 1,2), което значи, че инфекциите нарастват.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР