Italian Open, осминафиналСтефанос Циципас -Карен Хачанов 4-6 6-0 6-3Стефанос Циципас

...
Italian Open, осминафиналСтефанос Циципас -Карен Хачанов 4-6 6-0 6-3Стефанос Циципас
Коментари Харесай

Циципас обърна Хачанов за четвърти пореден четвъртфинал в Тура


Italian Open, осминафинал
Стефанос Циципас -Карен Хачанов 4-6 6-0 6-3


Стефанос Циципас и Карен Хачанов изиграха мач, който се разделяше на две радикално разнообразни елементи. В последна сметка обаче гъркът победи и се класира за четвъртфиналите в Рим след 4-6 6-0 6-3.

Началото бе доста по-добро за Хачанов, който играеше на високо равнище, до момента в който противникът му постоянно грешеше и търсеше ритъма си на корта.

Още с първия гейм на втория сет обаче обстановката радикално се промени. Стефанос стартира да вкарва доста положителни ретури на първия сервис на противника си и понижи доста неточностите, до момента в който Карен се срина изцяло.

Дори съвсем да съумя да подари едно от подаванията си на своя конкурент, Циципас се нуждаеше единствено от половин час, с цел да изравни резултата в мача.

Решаващата част продължи по същия метод до 3-0, когато руснакът съумя още веднъж да направи събитията на корта по-интригуващи за феновете. Световният №5 обаче се справяше чудесно на начален удар до края на срещата и не позволи нов поврат.

В идващия кръг Стефанос ще се изправи против Яник Синер или Филип Краинович.

Това ще бъде четвърти следващ четвъртфинал за Циципас от началото на сезона на клей. Той завоюва купата в Монте Карло, отстъпи на Карлос Алкарас точно на този стадий в Барселона и загуби от Зверев на полуфиналите в Мадрид.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР