IT специалистите у нас имат 4 пъти по-висок стандарт на

...
IT специалистите у нас имат 4 пъти по-висок стандарт на
Коментари Харесай

IT специалистите с 4 пъти по-висок стандарт на живот от средното за страната

IT експертите у нас имат 4 пъти по-висок стандарт на живот от междинното за страната, а стартовите заплати в бранша са над 1000 лева
Според специалисти стандартът на хората, занимаващи се с осведомителни технологии в България е толкоз висок, че ще надмине този на сътрудниците им от страни като Англия, Германия и Съединени американски щати.
25 000 души са IT експертите у нас и дефицитът на фрагменти непрекъснато пораства. Това важи и за Европа като цяло, където за един кадър се борят 40 компании.
IT секторът е един от най-бързоразвиващите се в българската стопанска система и за идната година приходите от него се чака да отбележат растеж от 15%, а оборотът за предходната година е 10 милиарда лева
" Интересът към IT бранша в България е значителен. За предходната година се следи нарастване на броя на заетите - към 20 000 в софтуерната промишленост и над 40 000 в аутсорсинг бранша. Така че растежът е огромен. В момента съвсем всичко, което се създава като някакъв вид артикул, има потребност от IT отдел, тъй че има огромна потребност от хора, които да основат тези софтуерни системи ", изясни Стеляна Луизова, представител на интернет платформа, съобщи Дарик.
Заради дефицита на фрагменти доста компании провеждат безвъзмездни курсове за подготовка, с което в допълнение усилват всяка година броя на хората в бранша, които са добре платени и с обезпечена претовареност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР