ИТ секторът, който осигурява работещите на официалните им високи заплати,

...
ИТ секторът, който осигурява работещите на официалните им високи заплати,
Коментари Харесай

ИТ секторът се уплаши, че служебното правителство ще въведе осигуровки и за заплатите над 3000 лв.

ИТ секторът, който обезпечава работещите на формалните им високи заплати, е твърдо срещу покачването на оптималния застрахователен приход от 3000 лева на 3300 лева или на 3600 лева

Това излиза наяве от. В нея се разяснява изявление на обществения министър Гълъб Донев, че има вид за повишаване на оптималния застрахователен приход с 300 лева или с 600 лева като мярка за обезпечаване на спомагателен запас за желанието за преизчисляване на пенсиите от 1 октомври тази година.

Подобно решение не може да стане факт без утвърждение от Народното събрание, тъй като размерът на оптималния месечен застрахователен приход се дефинира годишно в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване и за тази година е избран на 3000 лева

В момента у нас данъчно-осигурителната тежест е регресивна, т.е. хората с по-ниски приходи имат по-високо облагане, до момента в който хората с високи приходи поемат по-ниска тежест, защото не дължат осигуровки върху частта от възнаграждението си, което е над 3000 лева на месец.

В същото време у нас има голям сив бранш на пазара на труда, заради което цели сектори от стопанската система не внасят осигуровки върху действителните заплати на работещите, до момента в който ИТ секторът е един от дребното, които работят на ярко.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР