ИТ мениджърите все повече насочват вниманието си към това какво

...
ИТ мениджърите все повече насочват вниманието си към това какво
Коментари Харесай

ИТ мениджърите трябва да намерят начин по-бързо да отговорят на настоящите предизвикателства 

ИТ мениджърите от ден на ден насочват вниманието си към това какво ще бъде новото обикновено и по какъв начин променената реалност ще се отрази върху ИТ тактиката на компанията през идната година.

„ Вероятно чиновниците, които работят от разстояние, ще се усилят. Запазването на условията за сигурност и ограничение броя на посетителите ще повлияе върху действието на фирмите “, разяснява Милен Ганев, съучастник в E-CARD. Фирмата е един от софтуерните водачи в Европа.

ИТ мениджъри би трябвало да намерят метод благодарение на технологиите по-бързо да отговорят на актуалните провокации.

Пандемията от ковид съществено се отразява върху техните цели и роля, като в същото време ги принуждава да обмислят дълготрайния резултат от пандемията върху ИТ звената и фирмите като цяло, изясни Милен Ганев.

Според проучване на IDG, извършено измежду 414 ИТ водачи, множеството бюджети или ще се запазят, или ще се усилят през идващите 12 месеца.

Експертите също по този начин чакат да се отдели внимание на оперативната успеваемост, ръководството и контрола на разноските. Въпросите за бизнес съдействието, наемането и образованието на личен състав ще останат на назад във времето през идващите месеци.

Около 40% от шефовете по осведомителни технологии съгласно друго изследване на CIO декларират, че техните ИТ бюджети ще се запазят постоянни.

Само 25% споделят, че през идната година ще бъдат увеличени средствата, с които те разполагат. Това съставлява съществено намаляване спрямо отговорите през септември 2019 година, когато 59% от запитаните са декларирали, че чакат да получат по-голямо финансиране.

Част от нарастването на бюджета към този момент се употребява за възстановяване на опциите за отдалечена работа.

Над една трета от ИТ водачите (35%) означават, че техните ИТ бюджети ще бъдат понижени през идната година спрямо последите 12 месеца - в резултат на измененията поради ковид. За съпоставяне, през септември предходната година единствено 7% са възнамерявали намаление на ИТ бюджетите.

Без явен краен период по кое време бизнесът ще може да се върне към естественото ИТ мениджърите означават, че ще се концентрират върху дълготрайното управление и ръководство на разноските (45%).

Тук още веднъж се следи растеж в % по отношение на данните от септември, когато подобен отговор са дали едвам 29% от запитаните.

Освен това ИТ водачите чакат по-голямо внимание да се отдели върху подобряването на оперативната успеваемост, показват 37% от интервюираните спрямо 24% през септември.

Над една трета от ИТ водачите (36%) означават, че в този момент те дефинират какви ще бъдат бизнес процесите в бъдеще. Въпреки че към момента не е ясно какво ще бъде новото обикновено, това съставлява нарастване от 13% по отношение на данните от изследването през септември.

"Това ни подтиква да преосмислим бъдещия метод на работата. Когато можем да се върнем назад, дали би трябвало толкоз доста хора да бъдат в офиса? Дали в действителност се нуждаем от недвижими парцели, както преди смятахме, че са ни нужни ", разяснява Милен Ганев.

Мнозинството от ИТ водачите означават, че актуалната обстановка за отдалечена работа може да промени вечно метода, по който се извършват служебните отговорности.

71% от запитаните се съгласяват, че работата от отдалеченост през последните няколко месеца е основала по-позитивно отношение към политиките за работа от разстояние и евентуално ще повлияе на проектите за офис пространствата, наемането на софтуерни и други експерти в бъдеще.

Всъщност изпълнителните шефове са трансформирали "подобряването на преживяването при отдалечената работа " в нов приоритет за 37% от ИТ водачите.

"От голямо значение е за организациите да имат основано партньорство сред ИТ и бизнес отделите. Автоматизацията и цифровата промяна се трансфораха в наложителни по време на този интервал на отдалечена работа ", означи Милен Ганев, съучастник в E-CARD.

Според него новото обикновено ще значи огромни бизнес промени, които могат да основат големи благоприятни условия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР