IT компанията Сирма Груп Холдинг“ приключи в края на миналата

...
IT компанията Сирма Груп Холдинг“ приключи в края на миналата
Коментари Харесай

IT компания внедри собствена фотоволтаична система в централата си

IT компанията „ Сирма Груп Холдинг “ завърши в края на предходната година план за внедряване на фотоволтаична система на покрива на постройката на централния си офис в София. Това разрешава на сдружението, употребявайки слънчевия капацитет у нас, да зарежда зданието с чиста възобновима сила, в същото време спомагайки постигането на задачите си за стабилно развиване.

Това е следващият резистентен план на компанията, която наскоро внедри модерни системи за отопление и изстудяване, а в цялостната ѝ политиката е залегнала концепцията за икономисване на енергия и дейно потребление на ресурсите.

Върху постройката на Сирма са инсталирани 139 панела Longi 580W и два инвертора Huawei SUN2000-40KTL. Само през първите три месеца на употреба инсталацията е генерирала 17,34 MWh електрическа енергия или малко над 23% от потреблението на постройката. Очакваните резултати след една година употреба са фотоволтаичната система да създаде до 30% от потребностите от сила на централния офис.

„ Внедряването на фотоволтаична система е ясна индикация за уговорката на Сирма към устойчивото развиване. А това понижава както рисковете, по този начин и разноските за компанията “ – разяснява Цветан Тренчев, основен действен шеф на „ Сирма Груп Холдинг “. От сдружението се надяват образецът им да бъде последван и от други организации, допринасяйки за по-масовото внедряване на зелени технологии от бизнеса у нас и демонстрирайки икономическата жизненост, наред с изгодите за околната среда от генерирането на възобновима сила на място.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР