ИТ инженерите са новите фермери в селските райони на Шанхай

...
ИТ инженерите са новите фермери в селските райони на Шанхай
Коментари Харесай

Китай роботизира земеделието си

ИТ инженерите са новите фермери в селските региони на Шанхай
В селските региони на Шанхай се случва същинска гражданска война, написа ChinaDaily. Автономни селскостопански роботи поемат задания, които в миналото са били въплъщение на тежкия физически труд. В сърцето на тази промяна е фермата Diantian.

Компанията е решила да роботизира голям брой аграрни задания - от засаждане до прибиране на реколтата. Вместо с служащи, нивите са се изпълнили с инженери, които наблюдават роботите.

Използваните роботи са от над 60 вида. Те са разработвани в продължение на седем години и могат да се ръководят отдалечено. Машините са оборудвани с китайската навигационна сателитна система BeiDou. Освен това фермата е покрита с 5G кафези.

Засяването, пръскането, плевенето и прибиране на реколтата се случват с помощта на новаторски системи с изкуствен интелект и машинно зрение.

Роботите за плевене, да вземем за пример, могат да разпознават земеделските културите от нежеланите растения, изкоренявайки плевелите с точност. Този високотехнологичен метод не се лимитира до фермата Diantian.

В цялата страна тече рационализация на селското стопанство. В провинция Шънси, интелигентното съоръжение направи развъждането на зеленчуци по-рентабилно и ефикасно. Автоматизирана зеленчукова плантация е постигнала безпилотно произвеждане в целия развой на развъждане на зелени листни зеленчуци. Насаждения с повърхност 130 декара желаят едвам 5 служащия, които поддържат ИТ системите на фермата.

Китай възнамерява да интегрира от ден на ден роботи в своето земеделие. Това е и част от проекта на Пекин за изцяло поощряване и ревитализиране на селските региони.

Технологичният напредък в селското стопанство е извънредно значим за Китай, тъй като страната се бори със спад на своето население. Очакванията са доникъде на века, китайците да бъдат по-малко от 1 милиард души. Това значи, че в случай че Пекин желае да избегне дълбока икономическа и обществена рецесия, то би трябвало да форсира темповете на роботизация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР