IT гигантите искат обучението на изкуствения интелект над определен капацитет

...
IT гигантите искат обучението на изкуствения интелект над определен капацитет
Коментари Харесай

Мъск и други IT гиганти: Изкуственият интелект може да е опасен за човечеството

IT колосите желаят образованието на изкуствения разсъдък над избран потенциал да бъде сложено на пауза за най-малко шест месеца.

" Системите с изкуствен интелект с човешки и конкурентен разсъдък могат да съставляват огромни опасности за обществото и човечеството “, се показва в отвореното писмото, чийто основател е Института за бъдещето на живота. Мисията на НПО-то е да " насочва трансформиращите технологии надалеч от рискови, широкомащабни опасности и към изгода за живота. Външен консултант на организацията е Илон Мъск. 

OpenAI, компанията зад ChatGPT, неотдавна пусна GPT-4 - най-съвременна технология, която впечатли наблюдаващите със способността си да извършва задания като отговаряне на въпроси за обекти в изображения.

Усъвършенстваните AI би трябвало да се създават деликатно, предизвестяват в писмото. Вместо това обаче, съгласно него, през последните месеци човечеството е станало очевидец на конкуренция за създаване и внедряване на все по-мощни цифрови мозъци, които никой - даже и техните основатели - не може да разбере, планува или управлява надеждно. 

Писмото предизвестява, че изкуственият разсъдък може да наводни осведомителните канали с дезинформация и да размени работните места с автоматизация.

Писмото следва скорошен отчет на капиталовата банка Goldman Sachs, който споделя, че въпреки изкуственият разсъдък евентуално да усили продуктивността, милиони работни места могат да бъдат автоматизирани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР