ИТ гигантите Google и Facebook ще получат 84% от средствата,

...
ИТ гигантите Google и Facebook ще получат 84% от средствата,
Коментари Харесай

Google и Facebook държат 84% от световната дигитална реклама

ИТ колосите Гугъл и Фейсбук ще получат 84% от средствата, изхарчени за цифрова реклама в света (без Китай) през 2017 година. Това се показва в разбора на организацията GroupM, която принадлежи на рекламния тръст WPP.

Според прогнозата на организацията през 2018 годишно размерът на световните разноски за реклама ще набъбнат с 4,3%, достигайки $23 милиарда. При това растежа ще се обезпечи основно от сегмента на цифровата реклама.

Очаква се, разноските за телевизионна реклама да се покачат идната година с 2,2%, а на цифровата - с 11,3%. Освен това размерът на разноските за реклама в онлайн медиите през 2017 година към този момент ще надвиши тези за телевизионните рекламни клипове в 17 страни по света, в това число Англия и Германия.

Но апропо, напоследък от ден на ден огромни компании показват неодобрение от незадоволителния надзор върху съдържането на онлайн уеб страниците, в които се демонстрират техните реклами.

Така да вземем за пример компании като Diageo, Mars, HP, Deutsche Bank и Mondelez отхвърлиха да сътрудничат дори с известния YouTube, принадлежащ на Гугъл. Причината е, че техни реклами се появяват задно с видеоклипове с непочтено наличие, написа Interfax.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР