ИТ гигантът отчете близо 20 млрд. долара за тримесечиетоDell обяви

...
ИТ гигантът отчете близо 20 млрд. долара за тримесечиетоDell обяви
Коментари Харесай

Dell бележи над 20% ръст на приходите

ИТ колосът регистрира близо 20 милиарда $ за тримесечието

Dell разгласи висок растеж на приходите за интервала септември-ноември

Приходите на Dell Technologies набъбнаха с 21% през третото тримесечие на финансовата 2018 година, достигайки 19,610 милиарда $, сочи докладът на американската компания, която наскоро закупи EMC.
още по тематиката
Периодът септември-ноември носи оперативна загуба на Dell от $533 млн., която е доста по-малка от миналогодишните $1,512 милиарда Чистата загуба пък възлиза на $941 млн., по отношение на $1,637 милиарда година по-рано.

Данните по GAAP дават друга картина. Приходите за тримесечието възлизат на $19,905 милиарда, което е с 19% повече на годишна база. Оперативната загуба отстъпва на оперативна облага в размер на $1,986 милиарда, или с 1% повече по отношение на същото тримесечие на предходната година, а чистата облага е $1,109 милиарда, бележейки растеж от 14%.

Голямата разлика в резултатите идва от заплащания по договорката с EMC – най-голямата в ИТ промишлеността. През отчетното тримесечие Dell изплати $1,7 милиарда дълг, а от момента на подписване на договорката са платени общо $9,7 милиарда

Освен това за същия интервал компанията изкупи 23,4 млн. акции по оповестена по-рано стратегия за назад изкупуване. Към края на тримесечието Dell Technologies е разполагала с 18 милиарда $ в наличност, сочи още финансовият доклад.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР