Историята за пробива на българската актриса Мария Бакалова в Холивуд

...
Историята за пробива на българската актриса Мария Бакалова в Холивуд
Коментари Харесай

Мария Бакалова: Умирах от страх, че мога да стана жертва на трафика на хора

Историята за пробива на българската актриса Мария Бакалова в Холивуд е история за щастливите случайности, за поемането на огромни опасности и за това да се намираш на вярното място в вярното време. Пътят на Мария към огромните филми и интернационалното самопризнание не минава без огромна доза боязън, само че значимото е, че след всички тези премеждия тя си спомня за първите си плахи стъпки към незнайното с доста смях. 

Мария Бакалова беше посетител дружно с положителния си другар и сътрудник Юлиан Костов в подкаста Clash Cast, където двамата описаха с огромна доза комизъм за турболентното впускане на актрисата в един доста чудноват план, който в следствие се оказва нейният билет за " Оскари " 2021, където тя е номинирана в категорията за поддържаща женска роля дружно с одобрени имена в промишлеността като Глен Клоуз и Оливия Колман, написа Edna.bg.

Оказва се, че Мария е " преборила " над 1000 други актриси от Европа и Америка, с цел да завоюва ролята на Тутар – дъщерята на Борат във кино лентата " Борат 2 ". Миналата е 3-4 кръга преди да я изберат за ролята, които били прекарани в непрекъснати пътувания и осъществяването на доста странни задания. 

Предложението да взе участие в този план ѝ насочва точно Юлиан Костов, с който по това време все още не се познавали. Юлиан, самият той извънредно сполучлив български артист в чужбина, има за задача да основава повече благоприятни условия за артисти от Югоизточна Европа да намират работа в чуждестранни продукции и по-специално в такива, които не включват стереотипните функции на престъпно проявено лице или продажница. 

" Видяхме се за пръв път онлайн в Англия, а аз умирах от боязън, че този човек се занимава с трафик на хора, "  – споделя през смях Мария за първото си усещане от Юлиан и за драматичните страсти, през които минава преди кастинга. Юлиан е приветлив и обаятелен млад мъж, само че Бакалова си споделя по това време, че точно по този начин наподобяват хората, които примамват девойки с нечисти цели. 

" Тя ми звънна по FaceTime преди да замине, плачеше и ме молеше да ѝ обещая, че не съм трафикант на хора, "  – спомня си Юлиан и прибавя, че майката на Мария също е била извънредно обезпокоена и двете даже са му устроили импровизирана клопка – майката на актрисата записвала с телефон всичко, в случай че получат самопризнание от Юлиан.

Първият кастинг за " Борат 2 " бил на доста необичайно и подозрително място – улица без къщи, което още повече изострило терзанията на Мария. До този миг нито тя, нито Юлиан знаели за какъв филм става въпрос. Мария даже не знаела нищо за облика на ексцентричния Борат Сагдиев и схванала доста по-късно, че се е трансформирала в част от сериозна продукция. 

Бакалова минала през много особени задания в процеса на кастинга и снимането по-късно. Специфичното в процеса на снимане било, че ги пръскали с ужасни миризми, с цел да могат да основат по-автентичен облик. В един миг предиздвикали Бакалова да пристигна готова на снимачната площадка с отвратителна миризма и поискали от нея по опция да не се къпе. 

" Създадох си една доста гадна миризма. Сложих е една бутилчица от валериан яйца, лук, чесън, пържено олио и консервирана риба "  – споделя актрисата за построяването на облика на Тутар. 

Бакалова споделя още, че съвсем целият филм " Борат 2 " е спонтанен.  Реакциите са на същински хора, в масовката няма артисти. Поради тази причина нееднократно ги е гонила полиция и тя е мислела, че ще отиде в пандиза, само че геният на Саша Барън Коен (актьорът, който играе Борат и продуцира лентата) е направил по този начин, че всяко едно нещо да бъде тествано авансово от юридическо лице.

Оказва се, че огромна заслуга за успеха на Бакалова има също режисьорът Ивайло Пенчев. По контракт по това време актрисата била заета, снимала кино лентата " Като за последно ", режисиран от Пенчев. Режисьорът обаче я пуснал в няколкото почивни дни да опитва шанса си за ролята в задграничната продукция и... останалото е история. 

" Аз отраснах с кино и като дребна доста желаех и аз да вземам участие в такива огромни филми. После апропо го махнах това от себе си. Исках единствено спектакъл за цялостен живот... и да се преместя в Дания. Това ми беше болната фантазия, поради Догма 95. "  – споделя Мария. Тя се влюбила в е авангардното кино придвижване, учредено от датските режисьори Ларс декор Триер и Томас Винтерберг, и това я патило като магнит към живот в скандинавската страна.

" Аз се готвех да вървя в Копенхаген откакто завърша и да оказвам помощ в офиси, да шетам офиси. Каквото ще да върша, единствено и единствено да абсорбирам от тях и да изучавам датски. Но господин Юлиан Костов се появи на хоризонта и ми промени тези проекти внезапно. "

Днес Мария Бакалова и Юлиан Костов са най-хубави другари и продуцентски сътрудници, които се стараят да обединят напъните си в образованието и проправянето на път на актьорите от Югоизточна Европа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР