Историята за една човешка постъпка се разпространява лавинообразно във Фейсбук.Не

...
Историята за една човешка постъпка се разпространява лавинообразно във Фейсбук.Не
Коментари Харесай

Шофьорка закъса във Варна, кавалер се притече на помощ

Историята за една човешка постъпка се популяризира лавинообразно във Facebook.

Не единствено, че се разпространява лавинообразно във Facebook, само че историята връща вярата в положителното. Вярата, че положителни хора към момента има и се появяват тогава, когато минимум очакваш.

Диляна Радоева споделя в обществената мрежа Facebook, че през вчерашния ден около 18:30 часа е пристигнала във Варна. Тя е била дружно с двете си деца - на 6 и на 4 години. Разбира се, в този прелестен час е попаднала в най-голямото запушване и след към 20 минути ръгване на скоростите, точно до автогарата, колата й дала фира.

" Рядко ми се случва, само че в този миг мозъкът ми тотално блокира и не съумях да направя нищо друго, с изключение на да пусна спешните и да задръстя цялото придвижване в дясната лента ", написа Радоева.

Диляна написа още, че на около десетата минута, откакто изпаднала в цялостен блокаж, е видяла по какъв начин момче върви в лентата против нея. " Явно беше ме подминал и беше спрял на спирката малко по-надолу ", добавя тя.

Ето и по какъв начин продължава историята:

" Първото, което направи, беше да ме успокои. И съумя, за което доста му благодаря. После ми избута колата до въпросната спирка. След това, несъмнено, се опита да откри за какво скапаният ми голф не пали. В някакъв миг реши, че няма бензин, макар че аз настойчиво му обяснявах, че имам. Но като не се откриха други забележими аргументи, ми сподели, че ще се опита да откри някаква бутилка в колата си, да купи бензин от ОМВ насреща. Помня, че в този миг му споделих: " Моля те, дано ти дам пари, най-малко, просто не мога да оставя децата си тук и да отида аз ". Каза да не се тормозя. Върна се, наля бензин - отново не пали.

След това я пуснахме на кръговото надясно, с концепцията да запалителен на скорост, като се качи да го направи той. Не възпламени. После се опита да откри, мисля, някъде спиране из мотора, приказва по телефона, разкачва някакви работи, запомних нещо за някаква дистрибуторна капачка (май). Ясно беше, че няма да възпламени тоя голф и толкоз.

В последна сметка я добута до един паркинг някъде там (утре, в случай че си я намеря, ще е знамение някакво), в това време аз съумях да намеря другар, който дойде на лайв местоположението, която му бях пратила, и след това ни прибра до Добрич.

Момчето, в края на историята, ми даде и телефонния номер на своя автомонтьор. Каза, че му има доверие. И аз, като някакъв супер глупак, чак в тоя миг се сетих да го запитвам по какъв начин се споделя. Разбрах единствено, че се споделя Виктор, че схваща от леки коли и от камиони. Викторе, благодаря ти! Не знам какво да кажа просто. И извинявай, че в блокажа си, по този начин и не ти дадох парите за бензина, който ми наля. Някой, в случай че може да го разпознае по описанието, дано му съобщи благодарността и извинението ми ".

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР