Историята в Ирландия е жива, както се вижда от тази

...
Историята в Ирландия е жива, както се вижда от тази
Коментари Харесай

Зловещи корабокрушения и изоставен замък с "прозорец на убийството": Завладяващи снимки показват изоставените съкровища на Ирландия

Историята в Ирландия е жива, както се вижда от тази книга с изоставени съкровища.

Книгата " Изоставена Ирландия " на Доминик Конъли, издадена от Amber Books, демонстрира невероятното минало на дребната островна страна, като изследва на всички места " от едва обитаемото западно крайбрежие до градския звук на Дъблин и Белфаст ".

Красиво илюстрирани със 180 фотоси, читателите са отведени на завладяваща обиколка из " по-малко известните кътчета " на " очарователния остров " - където ще видят останали на брега корабокрушения, опустошен палат с " прозорец на ликвидиране " и други

В предговора към книгата Конъли написа: " Ирландия е земя, заселвана и превземана още веднъж и още веднъж от разнообразни нации в продължение на стотици години, като всички те са оставили своя отпечатък върху нейната земя.

Той прибавя: " Особено през последните два века Ирландия се урбанизира, а след Големия апетит от средата на XIX век огромна част от селските региони се обезлюдяват, като остават доста изоставени къщи, учебни заведения и села. Но сходна орис е направила някои здания непотребни, като от това са потърпевши както богатите, по този начин и бедните. Въпреки това Ирландия постоянно е способна да се преоткрива, като елементи от страната се преоткриват поради наследството си и зашеметяващите пейзажи, а застроените региони получават неочакван нов живот.
 width=

Изоставена вила, Остров Дог, Графство Донигал: " Дог към момента се назовава остров, само че каналът сред него и континента е затлачен. Въпреки това на него към момента има следи от обезлюдяване на селските региони, в това число и на тази къща ", написа Конъли във връзка с тази разрушена сграда. Той прибавя: " Понякога Донигал е прочут като " забравеното графство ", тъй като е далечен и мъчно наличен ".

 width=

SS JUSTICIA SHIPWRECK, Графство Донигал: " Спуснат на вода през 1914 година, този боен транспортен съд е потънал от подводници по време на Първата международна война край Малин Хед четири години по-късно ", разкрива книгата. Конъли написа: " Той е издигнат в Белфаст от компанията, която единствено няколко години по-рано е приключила " Титаник " - Harland & Wolff. Когато е погубен, той е без товар и се насочва от Белфаст към Ню Йорк, с цел да вземе бойци ".

 width=

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР