Историята трябва да се уважава, но тя може да бъде

...
Историята трябва да се уважава, но тя може да бъде
Коментари Харесай

В Италия: Байерн е като Еверест за Интер

Историята би трябвало да се почита, само че тя може да бъде и изменена. Еверест за Интер се споделя Байерн, а за треньора Симоне Индзаги задачата е да обърне една неприятна и рискова наклонност. Как ще се случи? С точните и остри думи към тима в стаята за видео.

Проучването на противника ще докара до друга тактическа настройка в отбранителен проект и някои промени във групировката. Дори цената за това да е жертването на значими детайли.

Интер в предишното три пъти е бил хазаин на Байерн само че е изгубил всичките мачове – 1:3 през 1998 година за Купата на УЕФА, 0:2 през 2006 година в ШЛ (групова фаза) и 0:1 през 2011 година отново в шампионата на богатите (осминафинал). Сега е належащо превръщане на курса. Важи за клуба, а също и за треньора, който събра играчите, както нормално, два дни след предходния им ангажимент. Този път Симоне бе задължен да подчертава пламенно върху някои тематики, освен тактически. Призивът е за нараснало внимание и централизация, визирайки обстановките при допускането на втория и третия гол в дербито против Милан. Нерадзурите сега не са доста разнообразни от състава през предишния сезон, който в дълги интервали успяваше да построи непреодолима стена за противниците. Това касае цялото показване на тима в отбранителен проект, чието внезапно намаление приказва за спад в равнището на същите тези футболисти. Отговорът на казуса е най-много в главите и мотивацията. Възможните промени занапред се обмислят в часовете преди дуела с Байерн, като някои хипотези към този момент си проправиха път в пространството.

Един Джеко се чака да бъде титуляр дружно с Лаутаро Мартинес в офанзива, откакто стартира от пейката в дербито. Вариацията с босненеца не е единствената, която се планува. В главата на Индзаги се обмисля разновидността за рокади по цялата лява верига. Много е допустимо Димарко да размени Бастони, който изпитваше огромни компликации против Милан. Подобна промяна ще подсигурява повече скорост при изнасянето на топката, а и по-добро противопоставяне против скоростните нападатели на противника. Малко по-напред Госенс би трябвало да натрупа минути. Германецът има потребност от неизменност, тъй като редуването вътре/вън не е положително за него.

Актуален е и въпросът с Мхитарян, който се включи добре в градското дерби и този подробност не е избягал от полезрението на Индзаги и неговия щаб. Кандидатурата на арменеца за титулярно място (за сметка на Барела или Чалханоглу) не трябва да се подценява, само че този въпрос ще се взема решение до последно преди срещата с мюнхенци. Тактиката на Индзаги би трябвало да стартира от разрушената защитна фаза, тъй като там проблемите наподобяват най-видими. Основна цел е да не се оставя празно пространство на спринтьорите от Байерн. И най-много да се понижи броят на подаръците за съперника, което се оказва същинският Еверест за нанагорнище. Защото нерадзурите към този момент прекалено много бяха провалени от самостоятелните неточности.

Байерн е тимът, който Интер победи на финала в ШЛ през 2010-а, само че в този момент действителностите са радикално противоположни. За последните 10 сезона баварците имат 3 финала и още 4 полуфинала, до момента в който в скромния актив на нерадзурите за същия интервал личат единствено две минавания на групите, траяли с отпадания още на осминафиналите. Твърде малко и незадоволително.

Давиде Стопини, „ Gazzetta Dello Sport “
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР