Историята се прави пред очите ни. Признаването от Русия на

...
Историята се прави пред очите ни. Признаването от Русия на
Коментари Харесай

Байдън реши да потуши болката на американския народ за сметка на германците

Историята се прави пред очите ни. Признаването от Русия на двете героични републики от Донбас, които преди осем години не се подчиниха на противозаконния прелом в Киев, към този момент се трансформира във значим стадий в построяването на изцяло нова система за световна сигурност. Самата система, за която Москва приказва на глас от края на предходната година и чиито параметри бяха обрисувани в неотдавнашното взаимно политическо изказване на Русия и Китай.

Русия почтено даде късмет на Запада да позволи проблемите си със сигурността на масата за договаряния. Не инцидентно Владимир Путин стартира историческото съвещание на Съвета за сигурност с отчет на съветското външно министерство за отговорите на Съединени американски щати и НАТО на нашите оферти.

И едвам откакто се съобщи за отхвърли да се разискват кардинални за нас въпроси, отнасящи се по-специално до неразпространението на НАТО на изток, Съветът за сигурност мина към разглеждане на въпроса за признаването на ДНР и ЛНР, ясно демонстрирайки пред нашите съперници: в случай че не желаете да решавате въпросите на сигурността посредством дипломация, ние ще стартираме да ги решаваме сами, без вашето присъединяване.

Удивително е какъв потрес беше решителната стъпка на Русия за някои западни страни. Сякаш не сме ги предупреждавали авансово за нашите отговори на отхвърлянето на мирни начинания. Виктория Нуланд от Държавния департамент на Съединени американски щати сподели, че Съединени американски щати са създали 18 сюжета за дейностите на Русия. Байдън неведнъж предизвестява за най-тежките наказания против нас.

Но когато Москва мина от увещания към дейности, се сътвори усещане, че в действителност сюжета за признание на републиките отсъства измежду създадените от Държавния департамент.

Така или другояче Байдън, който събра във вторник публицисти, с цел да разгласят тези най-ужасни наказания, изглеждаше комплициран и нерешителен в себе си, непрекъснато губеше мисълта си и за следващ път не посмя да отговори на въпроси от пресата. В резултат на това пакетът от ужасни наказания, показан от Байдън, наподобява много бледен. Основният знак е реакцията на пазара - по време на късата тирада на президента на Съединени американски щати рублата видимо се ускори по отношение на $.

Може да се каже, че главната последица от нашите стъпки беше прекъсването на процеса на узаконяване на газопровода " Северен поток 2 ", както съобщи немският канцлер Олаф Шолц. Което по-скоро демонстрира слабостта на новия водач на Германия, който след нескончаем напън от Вашингтон въпреки всичко се отхвърли от личните си национални ползи. И апропо, Байдън не скри на конференцията си, че прекъсването на този план е персонална заслуга на президента на Съединени американски щати.

В същото време това свидетелства за цената на всички думи за „ невидимата ръка на пазара, за разделянето на бизнеса и политиката в Европа, за независимостта на играчите на пазара и отсъствието на държавно въздействие върху регулаторните структури.

Но когато стартират контрасанкциите, ще видите по какъв начин Берлин още веднъж ще изрази възмущението си и ще разгласи, че немската страната няма нищо общо с това – тъкмо както в тази ситуация със възбраната за лъчение на канала RT DE в Германия.

Като забави СП-2, Берлин наказа преди всичко себе си, своя бизнес и своите консуматори. Заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев незабавно реагира на това решение: „ Добре пристигнали в новия свят, в който европейците скоро ще заплащат две хиляди евро за хиляда кубически метра газ! “

Разбираме, че германците са били тласкани към решение, което ще навреди на европейските консуматори за дълго време. Трябва да се помни, че настояването за прекъсване на плана беше заложено в няколко резолюции на Европейския парламент и в документите на двете камари на Конгреса на Съединени американски щати. Всичко това се случи в разнообразни интервали от време и по напълно разнообразни, несвързани аргументи. Съответно, както вярно беше маркирано на съвещанието на Съвета за сигурност, глобите против Русия по този начин или другояче ще бъдат наложени.

Е, защото отпред на Германия към момента надалеч не е най-компетентният канцлер, той не е в положение да отбрани ползите на страната си и да маневрира по метода, по който го правеше от години предшественикът му Ангела Меркел.

Байдън персонално даде добър урок на Шолц в речта си за глобите. Самодоволно усмихвайки се във връзка заслугата си за прекъсването на Северен поток, президентът на Съединени американски щати сподели на гласоподавателите: „ Болката от нашите наказания би трябвало да бъде изпитана от съветската стопанска система, а не от нашата. <…> Искам да огранича болката, която американският народ ще изпита пред колонката в бензиностанцията. Това е сериозно за мен “.

Интересно, Шолц схваща ли, че президентът на Съединени американски щати ще потуши " болката на американския народ " за сметка на Германия? Мерките, които Байдън даде обещание да предприеме, освен няма да решат проблемите на европейците, и по-специално на германците, само че, в противен случай, ще ги изострят още повече, защото ще пренасочат енергийните потоци от Близкия изток към Америка. А по какъв начин ще страдат немските бюргери от това, Байдън въобще не го интересува.

В същото време Съединени американски щати още веднъж удариха съветски предприемачи, които Вашингтон назовава " близкият кръг на Путин ". И няма значение, че против някои от тях тези наказания се постановат още веднъж и надлежно не носят нищо ново за тях. Американците не престават да показват вяра, че ударът върху съветския бизнес хайлайф може да повлияе на смяна във външната политика на страната.

Сякаш Путин не е предупреждавал дълго време нашите предприемачи за нуждата да върнат капиталите си вкъщи. Или като че ли същото съвещание на Съвета за сигурност за признание на ДНР и ЛНР, както и единомислещото гласоподаване на Държавната дума за ратификацията на споразуменията с републиките, не демонстрираха единството и солидарността на нашите политически елити, против които Западът подвига оръжие.

В своята доверчивост и, меко казано, цялостно недоумение на обстановката обаче най-далеч от всички отиде шефът на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел. Отчитайки по какъв начин Европейски Съюз ще накаже депутатите в Думата и съветските бизнесмени, той с наслада ги уведоми, че оттук насетне ще бъдат лишени от „ извършване на покупки в Милано, празненства в Сен Тропе и диаманти в Антверпен “.

Помислете единствено: до какво равнище е заседнал политическият им хайлайф, в случай че сивокосият, умел държавен чиновник стига до концепцията, че е допустимо да се промени политиката на Русия, като заплашва да отлъчи някого от извършването на покупки в Милано!

И отново самият Борел не се замисля кого санкционира повече с тези наказания – не притежателите на миланските магазини или белгийските търговци на скъпоценни камъни? Отидете да ревизирате и даже не се съмнявайте, че лъвският дял от диамантите в Антверпен идва от Русия.

Те също по този начин не осъзнават, че даже в началния стадий на санкционната война, когато се обсъждаше въпросът за отлъчването на групата съветски диамантени компании Алроса (контролирана от съветското правителство) от пазара на Антверпен, специалистите в този бранш споделиха: „ Хората в Антверпен се нуждаят от Алроса “ повече, в сравнение с Алроса се нуждае от Антверпен.

А в този момент дано си представим какво ще изпее Борел при положение на въвеждане на контрасанкции от страна на Русия. Фразата " а нас пък защо? " ще зазвучи на доста европейски езици по едно и също време.

Но какъв е самият метод на Европа към въпросите на войната и мира! Ние - че Русия се пробва да избави хората от филантропична злополука, а в отговор - " извършване на покупки " и " диаманти ". Веднага последва реакцията на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова на тази екстравагантност на европейската фигура.

Посочвайки, че Борел в никакъв случай не е написал нито един туит за гибелта на хора в Донбас, тя съобщи: „ Сега разбираме за какво: шопинга и купоните са това, което в действителност ги вълнува. Такова държание на „ цивилизованите страни “ граничи със загубата на човешки образ “.

Изглежда, че висшият посланик на Европейски Съюз, въз основа на реакцията на обществените мрежи, осъзна какъв брой неуместно наподобява неговият демарш и неотложно изтри скандалния туит. Честно казано, това го накара да наподобява още по-забавно. Още на идващия ден английският вестник The Daily Telegraph разгласява подигравка, в която притежателят на безстопанствен мотел окачва надпис „ За съветски олигарси входът е неразрешен “.

В същото време западната преса продължава да тръби за „ необикновено сурови наказания “ против съветски предприемачи, без да навлиза в детайлности за протичащото се на фронтовата линия в Донбас.

Така, когато се обсъждаше решението на Москва да признае ДНР и ЛНР, на процедура нито един европейски вестник не сподели фотоси на двете донецки учебни заведения, развалени от артилерийския огън на украинските въоръжени сили.

Западният бюргер не се нуждае от сходни детайлности, по-добре е да му се опише по какъв начин да се „ удари Путин “, като се вкарат следващите персонални наказания. А редакторите на английския The Times даже се съгласиха с това, че президентът на Русия би трябвало да бъде осъден за това, че... подлага на критика Ленин и болшевиките.

Западът очевидно пренебрегва думите на съветския министър председател Михаил Мишустин, казани в Съвета за сигурност: „ В продължение на доста месеци се подготвяхме за допустима реакция на признаването на ЛНР и ДНР. Имам поради на първо място заместването на вноса и разбор на всички опасности, с които можем да се сблъскаме, в случай че се вземат такива решения.

За разлика от 18-те сюжета на Нуланд, пакетът от контрамерки на Москва е доста по-обмислен и необятен. И в случай че Байдън се надява, че елементарен американски човек на бензиностанция няма да почувства никаква болежка, тогава съветският дипломат в Съединените щати Анатолий Антонов просто предизвестява за противоположното:

" Няма подозрение, че глобите, наложени против нас, ще навредят на международните финансови и енергийни пазари. Съединените щати няма да останат настрана, там елементарните жители ще усетят цялостните последствия от покачването на цените. "

Западът в никакъв случай не може да планува дейностите на Русия и всякога се удивлява: „ Е, за какво не се подчиниха, както прави това забележителна част от света “. Да, факт е, че към този момент сме минали през всичко това. През 90-те години на предишния век ние сами усетихме какво е да следваме независимо наставления от Вашингтон. И тогава сигурно не ни беше до „ извършване на покупки в Милано “ или „ празненства в Сен Тропе “.

Със своята недомислена санкционна политика, когато от време на време преследваха санкции без причина, Западът реализира противоположния резултат. Той ни потвърди, че глобите ще бъдат наложени единствено за това, че Русия я има, че укрепва и пази своя суверенитет. Както сподели Путин на историческото съвещание на Съвета за сигурност, Западът ще се стреми да накаже нашата страна и нашите жители „ единствено тъй като съществуваме “.

Това е, което нито Вашингтон, нито Брюксел са осъзнали до момента – че ние го разбрахме от дълго време. Освен това те схванаха както на равнище хайлайф, по този начин и на равнище елементарни жители, откакто реализираха забележителен консенсус в обществото по какъв начин и за какво е належащо да се пазят националните ползи на Русия.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР