Историята с водата на Перник е част от сценарии срещу

...
Историята с водата на Перник е част от сценарии срещу
Коментари Харесай

Красимир Велчев: Магистралният водопровод на Перник отвсякъде тече

Историята с водата на Перник е част от сюжети против държавното управление на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов, счита Красимир Велчев – заместител ръководител на партията и член на Изпълнителната комисия. Два пъти Борисов подава оставка, трети път няма да има, съобщи той.

3,5 млн. лв. за ремонт на ВиК инсталацията на града са отпуснати по времето на Орешарски – през 2014 година, напомни той в предаването „ Лице в лице”.
Цената на водата в Перник няма да се усилва, даде обещание министър Караниколов Притокът в язовир "Студена " се е нараснал след снеготопенето и подхванатите ограничения
По думите му казусът е, че магистралният тръбопровод на Перник отвред тече.

„ В момента, когато се взеха ограничения и отпуснаха средства – тогава започнаха митинги водени от Корнелия Нинова. 2005 година се приватизира Топлоелектрическа централа – Перник против 2 млн. задължения към компания за транспортиране на земни маси”, напомни още Красимир Вълчев.

Според него, в случай че тогава тези пари са влезнали в общината, доста неща щяха да се създадат.

По думите му оборудванията в Перник са строени в средата на предишния век и „ няма по какъв начин да устоят подобен експлоатационен период”. През последните 30 години на народна власт ГЕРБ ръководи единствено 4 години в община Перник, сподели Велчев.
Нови незабавни ограничения за справяне с водната рецесия в Перник (ОБЗОР) Правителството отпуска нови 30 млн. лв., а опозицията изиска политическа отговорност
За проблемите с язовир Бебереш Вълчев разяснява, че никой не е знаел, че кметът на Ботевград е направил изказване. Кметовете би трябвало да подават сигнали при проблеми, разяснява той.

„ Правителството имаше концепция всички ВиК сдружения да се обединят с цел да употребяват европейски средства”, напомни Красимир Велчев.

Според него в Перник до две седмици би трябвало да се ремонтира пречиствателната станция, а магистралният тръбопровод ще бъде ремонтиран до два месеца и половина, тогава ще стартира влизане в града за поправки на мрежата. Увеличен е и потокът в язовира – до 190 литра в секунда, означи Красимир Велчев.
Все още не е ясно ще има ли обвинявания за всеобщия пердах в Симитли Бизнесменът Методи Бачев дефинира случилото се като, опит за ликвидиране от страна на кмета Апостол Апостолов
За кмета на Симитли, който взе участие в сборичкване в новогодишната нощ в града, Велчев съобщи, че не го познава персонално, само че е чувал за него доста хубави неща. „ Това е един човек, за който няма да чуете да е взел подкупи, подкрепя дребния бизнес, това му е четвърти мандат без конкуренция, хората го поддържат, той има мощно развито възприятие за справедливост”, сподели Велчев.

Тази тематика ще се проверява, по-късно Изпълнителната комисия на ГЕР ще се произнесе, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР