Историята с ремонтираните, но празни язовири, продължава. Вчера служебният икономически

...
Историята с ремонтираните, но празни язовири, продължава. Вчера служебният икономически
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Съветниците на Кирил Петков го подвеждат за язовирите

Историята с ремонтираните, само че празни язовири, продължава. Вчера служебният стопански министър Кирил Петков сподели още два такива язовира. Бившият стопански министър Лъчезар Борисов съобщи пред, че язовирите се източват и то в нарушаване на законодателството

Освен това Борисов изясни, че собствеността е трансферирана за показаните язовири: " Тя е трансферирана до Държавното дружество " Управление и стопанисване на язовирите " и то е притежател, а принципал е министърът на стопанската система. Може би имат поради, че финансово сред ДКК и това дружество не е изчистен въпросът:, сподели той.

Според Кирил Петков всички пари по ремонтите на язовирите са платени, само че още не са влезнали в употреба. Министърът на стопанската система разгласи през вчерашния ден, че и трите язовира - " Пазар дере ", " Злати челник 3 " и " Злати челник 4 ", са приключени и предадени на Държавната консолидационна компания в 31 декември 2020 година Тогава е било и платено за работата. Шест месеца по-късно те по този начин и не са предадени на държавната компания, стопанисваща язовирите и те в никакъв случай не са били завирявани, сподели още Петков.

Лъчезар Борисов изясни, че са предадени цялостни, а в този момент се изпускат незаконосъобразно. " Може би съветниците на Кирил Петков го подвеждат, Държавното дружество по стопанисване на язовирите изпуска тези язовири, само че не знам кой им подрежда ", сподели Борисов. Той добави още, че това е по този начин, тъй като при предадената работа са били цялостни и сподели фотография, с която аргументира своите изказвания за " Пазар дере ", който по думите му е изтърван на 31 май.

Според него се случват странни неща. Той показа и фактури за цената на бетона и транспорта. " 90 лева на куб м и 95. на куб. м. Около 90 и 95 лева варира цената тук-там и по-ниска ", съобщи някогашният стопански министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР