Историята с малкото момченце Илиян, който живееше при баща си

...
Историята с малкото момченце Илиян, който живееше при баща си
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ! Драматичен обрат: Трагична развръзка с малкия Илиян, чиято история трогна цяла България

Историята с дребното момченце Илиян, който живееше при татко си и баба си в столичния квартал „ Дружба ” на ръба на мизерията, закупи трагичен поврат. Часове, откакто той и двете му сестричета са били изведени със обществена работа и полиция от злокобния апартамент, бащата се е върнал и е пребил бабата на детето. Както БЛИЦ писа , жестокият пердах е станал в първите часове на петък нощес малко след среднощ. Бащата на Илиян, който е пияч, се прибрал от полицията и в припадък на гняв взел дървена дъска, с която почнал да постанова бабата по цялото тяло. 60-годишната жена съумяла да се измъкне в един миг от насилника си и безусловно пълзяла в несвяст от побоя по стълбите до входа, където припаднала. Откарана е във Военна болница с доста тежки пострадвания и неврологични затруднения, научи БЛИЦ.

За 13-годишния Илиян се разбра около пост на млада жена във Facebook . В него тя споделя, че среща детето всеки ден на паркинга на огромен хипермаркет в столичния квартал „ Дружба”. Момченцето не просело, просто седяло там, надявайки се някой да му купи нещо за ястие.

" Това е Илиян!!! Мой Приятел с основно П!!!Той стои на паркинга на един от огромните супер маркети и още от надалеч вижда и чака с неспокойствие колата ми. Илиян е дете, както той твърди без майка - била умряла, живее единствено с татко си, само че той е възрастен и не може да работи, живеят от пенсията му. Илиян не е наркоман той е едно положително дете, възпитано приказва на Вие и не желае пари.... желае някои да му вземе нещо за ястие, тъй като му се случва от време на време да не хапне нищо за през целия ден, по негови думи. Той се крие в края на паркинга - изключително от скъпи коли или полиция, тъй като, както ми е разказвал, имало хора, които го унижават наскърбяват и се гаврят с него за жълти стотинки”, написа тогава младата жена, която първа се притича на помощ на момченцето.

Само за дни историята на това дете е споделена хиляди пъти в обществените мрежи, десетки хора пишат, че желаят да оказват помощ с пари или облекла. Същевременно пишат и други хора, които прибавят още линии към трагичната история на детето.
Ден преди жестокия побой над бабата съседка на фамилията разкрива:

В момента детето е под надзора на обществени грижи. Бащата е задържан, а лекарите във Военна болница към момента се борят за живота на бабата.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР