Историята с дисквалификация, отнет и след това върнат медал в

...
Историята с дисквалификация, отнет и след това върнат медал в
Коментари Харесай

Дисквалификации на 1500 м и при жените, отново каша с медалите

Историята с дисквалификация, лишен и по-късно върнат орден в бягането на 1500 метра се повтори и при дамите на Европейското състезание по лека атлетика в зала в Торун. Вчера това се случи с Якоб Ингебрицен, който завоюва златото на 1500 м, по-късно беше дисквалифициран, само че след призната контестация купата беше присъдена на него.

With speed to burn!

Elise Vanderelst produced a devastating last lap to win the 1500m title in.
— European Athletics (@EuroAthletics) Днес белгийката Елизе Вандерелст победи безапелационно за купата при дамите с 4:18.44 минути. Драмата този път беше със сребърната медалистка Холи Арчър. Тя пресече финалната линия втора за 4:19.91 минути, само че по-късно беше дисквалифицирана дружно с испанката Агуеда Муньос. Обжалването на отбора на Англия обаче беше признато и Арчър се окичи със среброто.

Германката Ханна Клайн се поздрави с бронза с 4:20.07 мин.

" Все още не мога да осъзная какво направих. Бягах на мечтания край. Имах доста сила, тъй че натиснах. Не чаках да печеля. Това е извънредно. Просто е полуда, тъй като не го чаках. Това е първото ми европейско състезание в зала и непосредствено спечелвам купата. Спечелих я с помощта на моя треньор, фамилията, гаджето ми и целия екип. Сега ще почивам две седмици и по-късно ще се съсредоточа върху подготовката си за Олимпийските игри в Токио – освовната ми цел това лято. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР