Историята познава личности, които поради лични амбиции, невъобразима жестокост и

...
Историята познава личности, които поради лични амбиции, невъобразима жестокост и
Коментари Харесай

Вижте кои са най-злите мъже, оставили своя зловещ отпечатък в историята

Историята познава персони, които заради персонални упоритости, невъобразима свирепост и даже душевен отклонения са оставили неизлечима диря върху човечеството. Ето и осемте най-опасни и жестоки мъже, от чиито дейности милиони хора са изгубили живота си. 8. Талат паша (1874-1921)



Талат паша е заемал поста популярен везир на султана в Османската империя от 1917 до 1918. През 1915 година той си слага за цел да унищожи арменския народ. По негова заповед, откакто биват заточени в концентрационни лагери и преселени, умират почти 2.5 милиона арменци.

7. Император Хирохито (1901 – 1989)



Император Хирохито ръководи Япония 63 години до гибелта си от рак през 1989 година. По време на Втората международна война той и неговата войска правят доста военни закононарушения. Убити са безчет китайци, индонезийци, корейци, филипинци и индокитайци.

6. Пол Пот (1925-1998)



Пол Пот е началник на групировката на Червените кхемри в Камбоджа. След като завзема властта в дребната азиатска страна, той постанова невиждан гнет, като в проведените от него лагери на гибелта умира 35 % от популацията на страната.

5. Крал Леополд Белгийски (1835 – 1909)



Макар и крал на дребна Белгия, Леополд бил държател на Конго, което де факто било колония. Докато заблуждавал международната общност, че оказва помощ на народа на африканската страна, в реалност по време на ръководството му починали няколко милиона конгоанци.

4. Мао Дзъдун (1893-1976)



Комунистическият водач на Китай Мао Дзедун е виновен за гибелта на почти 60 милиона китайци. Неговият проект беше да направи Китай супер мощ, толкоз могъща, че да превъзхожда Съединени американски щати и Русия. В процеса обаче той основава най-големия апетит и геноцид в историята.

3. Хайнрих Химлер (1900-1945) и Хитлер (1889-1945)



Канцлерът на Третият райх и ръководителят на Гестапо Хайнрих Химлер са виновни за гибелта на почти 60 милиона души. Тяхна е концепцията за това евреите да бъдат депортирани в лагерите на гибелта. Освен жертвите от войната двамата са виновни и за гибелта на близо 7 милиона поляци, руснаци, комунисти и други, които нацистите смятат недостойни да живеят, в това число хора с физически и душевен увреждания.

2. Сталин (1878 – 1953)



По време на ръководството на Сталин в Съюз на съветските социалистически републики умират сред 20 и 60 милиона души. В страната са наложени строги ограничения и всяка съпротива е била избивана. Цели нации били преселвани в Сибир, където доста от хората загивали заради неподходящите естествени условия.

1. Чингис хан (1155-1227)



Ръководената от Чингис хан непобедима войска на Монголската империя избива за по-малко от 20 години почти 30 % от популацията на света. Монголците се популяризирали с нечуваната си свирепост. Цели градове и нации изцяло изчезнали от лицето на Земята. Чингис Хан и неговата войска убиват 60 000 000 души.

В бурната история на човечеството има още десетки образци за жестоки и кръвожадни водачи определили с решенията си гибелта на милиони.

Източник: sanovnik.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР