Историята от последното десетилетие според Медведев се развива по следната

...
Историята от последното десетилетие според Медведев се развива по следната
Коментари Харесай

Медведев очертава общия руско-китайски фронт на отбрана

Историята от последното десетилетие съгласно Медведев се развива по следната скица – Русия се откъснала от въздействието на Запада, Китай внезапно дръпнал в развиването също надалеч и това не се е харесало доста на англосаксонския свят. „ Това не им харесва доста, тъй че идващите години, даже десетилетия няма да са спокойни “, заключава Медведев в отговорите си пред съветски медии, написа ТАСС.

Дмитрий Медведев развива тезата, че западните страни не желаят равноправно партньорство с Русия, тъй като „ не се нуждаят от него “, само че и че същото се отнася и за отношението на Запада към Китай. Не че има съществено съображение за това, „ не тъй като сме нахални и неверни “, а просто тъй като те (западните страни, бел.ред.) нямат потребност от това. „ Те имат потребност да преобладават въз основа на личните си усещания. “ „ Англосаксонският свят се пробва да ръководи всичко и към този момент, след разпадането на Съюза, Варшавския контракт и Оперативно-наблюдателно дело, те съумяват “, споделя той.

Иначе Медведев е уверен, че Западът желае да дестабилизира Русия и да раздроби страната на части, които няма да имат опцията да се пазят сами и в последна сметка ще изгубят националните си благосъстояния в подмяна на присъединение към НАТО.

„ Защо да желаят страна с гигантска територия и най-сериозния нуклеарен щит, която не слуша американците? Те въобще не се нуждаят от него “, сподели заместник-секретарят на Съвета за сигурност.

Според Медведев така наречен Запад има едно просто предпочитание – да дестабилизира политическата обстановка, да раздели страната на части, на задоволително огромни елементи, да договарят с всяка от тези елементи, да денуклеаризират и демилитаризират всяка от тези елементи, а по-късно да дойдат и да предложат услугите си за защита. Едва след разпарчетосването на Русия тези „ елементи “ имат късмет да се причислят към НАТО, само че желанията за Медведев „ са ясни “.

Медведев сподели, че по време на образованието си е считал, че Русия може да има естествени партньорски връзки със Запада, тъй като „ не сме врагове, нямаме никакви идеологически разлики: към този момент не практикуваме толкоз корав комунизъм, имаме пазарна стопанска система, демократични избори “. По-късно обаче, когато вникнал в нюансите, на Медведев му станало ясно, че концепцията за партньорството със Запада е единствено някаква заблуда.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР