Историята няма как да не е част от преговорната рамка

...
Историята няма как да не е част от преговорната рамка
Коментари Харесай

Проф. Пламен Павлов: Няма как историята да не е част от преговорната рамка със Северна Македония

Историята няма по какъв начин да не е част от преговорната рамка със Северна Македония. Това съобщи историкът проф. Пламен Павлов.

" Макар че в никакъв случай от България не е имало фетишизиране на историята, в последна сметка приказваме за превъзмогване на езика на омразата, за празненство на историческата истина и завършек на операциите. Що се отнася до изпуснатите нерви на премиера Ковачевски, мисля, че те още веднъж са част от междуличностни, вътрешнополитически битки, които пречат на присъединението на Република Северна Македония към европейското семейство ", съобщи Павлов по Българска национална телевизия.

Дипломатът Стефан Тафров беше безапелационен, че България има интерес Република Северна Македония да бъде част от Европейски Съюз.

" Ако вчерашният план за решение, гласуван в Комисията по външна политика, който беше препоръчан от " Демократична България ", мине и в пленарна зала, това ще развърже ръцете на държавното управление да даде зелена светлина за започване на договарянията както с Република Северна Македония, по този начин и с Албания. Разделянето на Северна Македония и Албания в преговорния развой би сложило югозападната ни съседка в рискова взаимозависимост и непосредственост от Русия и нейния главен съдружник на Балканите Сърбия ", разяснява той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР