Историята ни е направила съседи, а от нас зависи да

...
Историята ни е направила съседи, а от нас зависи да
Коментари Харесай

Дончев: Стокообменът между България и Сърбия има значителен потенциал за ръст

Историята ни е направила съседи, а от нас зависи да бъдем другари и да работим по-добре дружно. Това съобщи заместител министър-председателят Томислав Дончев след двустранна среща със заместител министър-председателя и министър на строителството, превоза и инфраструктурата на Република Сърбия Зорана Михайлович . Двамата разискаха нуждата от взаимни старания за поощряване на свързаността във всички измерения с главен акцент пътната, железопътната, информационната инфраструктура и енергетиката, оповестиха от държавната пресслужба.
Вицепремиерът Дончев е на работно посещаване в Ниш, където взе участие в българо-сръбски бизнес конгрес за поощряване на комерсиалните връзки и предприемачеството. Заедно с Михайлович, те се сплотиха към мнението, че икономическите връзки сред България и Сърбия са положителни, само че под капацитета си, а стокооборотът от 1,75 милиарда евро може да се усили доста .
Във форума взеха присъединяване над 100 български и сръбски компании от разнообразни браншове, както и кметовете на Видин, Кюстендил, Костинброд, Сливница, Драгоман, Ниш, Пирот, Димитроврад, Сурдулица и Княжевац.
В политиката всяко нещо е знак. Днес сме дружно и това значи, че желаеме да работим дружно, съобщи Дончев. Той посочи главния приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз за европейска вероятност за Западните Балкани: " Гордеем се, че успяхме да наложим тази тематика в дневния ред на Европа. След няколко месеца председателството ще приключи и ние сме твърдо решени напъните ни да продължат е да доведат до съответен резултат ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР