Историята на Цезар и Ана Белейн - едно испанско семейство,

...
Историята на Цезар и Ана Белейн - едно испанско семейство,
Коментари Харесай

Историята на едно испанското семейство, което осинови българче

Историята на Цезар и Ана Белейн - едно испанско семейство, осиновило българче, е сходна на доста други. Но в това време тя се разграничава от тях. Тяхната история е един открит урок по родолюбие, за който споделя нашият съотечественик Любо Миланов.

Семейството живее в Мадрид, само че родителите държат детето да познава българските обичаи, просвета и език, като за задачата всяка седмица го водят на уроци в българското неделно учебно заведение „ Св. Иван Рилски “ в Мадрид.

Те считат за собствен дълг да запазят връзката на тяхното дете с българските му корени. „ Не можем да позволим да минат 10 или 12 години и да кажем: Доведохме те от България, само че не знаем нищо за нея. Наш дълг е като родители да запазим тази връзка с корените, да знае нашата щерка от кое място идва “, споделят те.
 испанско семейство
Семейството счита още, че работата, която се прави в неделното българско учебно заведение е невероятна, тъй като демонстрира традициите, историята, празниците.

„ България, с цел да ти даде дете, би трябвало да е сигурна, че това дете ще е в положителни ръце. За нас е значимо детето ни да е щастливо. Нашата щерка беше доста добере възпитана. В Испания не е по този начин “, считат те.-->
 испанско семейство
Те споделят още, че харесват София, невероятната ни природа, планините. Смятат, че българите са топли, гостоприемни и възпитани хора. И са доста признателни за своето дете.

Автор на видеото: Любо Миланов

И още:



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР