Историята на тениса не познава по-успешен играч на Аустрелиън Оупън

...
Историята на тениса не познава по-успешен играч на Аустрелиън Оупън
Коментари Харесай

Джокович преди финала в Мелбърн: Готов съм да играя, колкото е нужно, за да спечеля

Историята на тениса не познава по-успешен състезател на Аустрелиън Оупън от Новак Джокович, който има против името си рекордните 9 трофеи от конкуренцията. През утрешния ден той ще излезе в опит да добави още един трофей от Мелбърн към своята богата сбирка, като негов противник във финалната борба ще бъде международният №4 Стефанос Циципас.

Двубоят ще опълчи един против различен двамата тенисисти, които нямат изгубен мач от началото на сезона, и ще бъде с голям залог. Изходът от него ще реши кой от двамата ще се изкачи на първата позиция в ранглистата при нейното възобновяване в понеделник, а също така ще има историческо значение, защото или Циципас ще запише името си измежду носителите на купа от Големия шлем, завоювайки своя дебютен трофей от сходна категория, или Джокович ще реализира 22-ри " мейджър " успех, с което ще изравни Рафаел Надал по този индикатор.

Имайки поради тази опция пред него, можем да сме изцяло уверени, че в утрешния ден сърбинът ще е подготвен да направи и невъзможното, с цел да излезе като краен победител. Огромната мотивация, с която е изпълнен Джокера, личи ясно и от последното му изявление по отношение на идния заключителен конфликт:

" Може да се каже, че този край е предстоящ, в случай че вземем под внимание метода, по който се показа всеки от нас в хода на конкуренцията. Нямаме изключително доста секрети между тях. Той познава моята игра чудесно, аз също съм осведомен с неговата. Досега не сме играли един против различен единствено на тревна настилка. Циципас към този момент е доста зрял, той е на 25 години и се намира в разцвета на силите си.

Това може да е мачът на живота му, тъй като има късмет да стане номер едно за първи път в кариерата си и да завоюва своята дебютна купа от Големия шлем. Сигурен съм, че ще бъде пределно стимулиран. Играе на извънредно високо равнище, а напредъкът му е забележим с просто око.

Аз обаче знам по какъв начин да упорствувам, знам каква е печелившата тактика. Изиграх някои от най-хубавите си мачове точно в Мелбърн и фактът, че нямам изгубен край тук, несъмнено ми вдъхва спомагателна доза убеденост. Готов съм да играя, колкото е належащо, с цел да победя - пет сета, пет часа, без значение. Нямам самообладание да изляза на корта ", безапелационен е някогашният номер едно.

Източник: We Love Tennis

 

 

 

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР