Историята на Манчестър Юнайтед можеше да е много по-различна, ако

...
Историята на Манчестър Юнайтед можеше да е много по-различна, ако
Коментари Харесай

Колко различна можеше да е историята на Юнайтед, ако Фъргюсън не бе настоял за Оле...

Историята на Манчестър Юнайтед можеше да е доста по-различна , в случай че сър Алекс Фъргюсън не бе настоял клубът да остави в редиците си сегашния краткотраен управител Оле Гунар Солскяер. И най-много - в случай че бе позволено от " алените дяволи " Тотнъм да отмъкне " златната запаса " .

 Снимка 399410
Източник:

В неделя Солскяер и отборът му се изправят точно против " шпорите ". Успех на експерта ще го изравни във безконечната класация в историята на Юнайтед, за записани най-вече следващи победи отпред на тима в първите мачове на " Олд Трафорд ".

Сър Мат Бъзби в никакъв случай не е бил повтарян в това си достижение , постигайки цели 5 следващи триумфа на кормилото на манчестърци още в първите си 5 мача като управител. Оле Гунар Солскяер към този момент разполага с 4. Регистрирани след един от може би най-неприятните интервали в новата история на клуба.

 Снимка 399409
Източник:

Оле е легенда в Манчестър . Но кариерата му можеше да се развие по радикално друг метод, в случай че през 1998 година го бе привлякъл Тотнъм.

През 1996 година Юнайтед реализира сделка с Мьолде и Солскяер идва на " Олд Трафорд ". Това е общоизвестен факт.

" Детайлът ", който обаче остават прикрит за необятната общност, е че две години по-късно управлението на " алените дяволи " има готово съглашение с Тотнъм да продаде футболиста на солидна облага - против 5,5 млн. паунда .

 Снимка 399411
Източник:

Председателят на Борда на шефовете в клуба към оня миг Мартин Едуардс, както и на този в Лондон - Алан Шугар поставят подписите си под получения в клубния офис факс. Единственото, което липсва, е парафът на Оле .

" Фъргюсън ме извика в кабинета му. Каза ми, че не трябва да напущам. Че упорства да остана . Послушах го. А сътрудникът ми беше гневен. Добре стана, че се вслушах в думите на треньора си... ", споделя самият Солскяер.

 Снимка 399412
Източник:

Честно е да се каже, че Оле се отблагодарява на мениджъра по допустимо най-чудесния метод, вкарвайки един от най-значимите и основополагащи голове в последните 20 години от историята на Манчестър Юнайтед.

On this day in 1999... "Beckham... into Sheringham... and Solskjær has won it! " pic.twitter.com/HpzY0UYBlX
— 90s Football (@90sfootball) 26 май 2018 година

" Сър Алекс Фъргюсън заслужава всички позитиви за взетото решение. То бе напълно негова заслуга. Нещо повече - това дефинира развиването ми във футбола изобщо. Дължа всичко на него .

 Снимка 399414
Източник:

И до през днешния ден не преставам да употребявам всичко, на което ме е учил . Сега към този момент на друго равнище. Далеч от терена. Но и в действителност не чак толкоз... ", споделя Солскяер.

 Снимка 399407
Източник:

Сър Алекс посети подготвителната база на отбора за първи път от много време насам, след назначението на краткотрайния управител. И не изпуска мачовете на Юнайтед. Винаги е на трибуните.

Това е показателно, че отношението му към неговия ученик на футболното игрище не се е трансформирало. А може би и в никакъв случай няма да се промени .

 Сър Алекс Фъргюсън в базата на Юнайтед, Солскяер разчувствуван и впечатлен
Сър Алекс Фъргюсън в базата на Юнайтед, Солскяер разчувствуван и впечатлен

" Окуражи ни и ни пожела триумф. Това е ужасно за всички нас "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР