Историята на малкия боец Криси, който вече 6 години се

...
Историята на малкия боец Криси, който вече 6 години се
Коментари Харесай

Отворете сърцата си за лъчезарния Криси


Историята на дребния войник Криси, който към този момент 6 години се бори с детската церебрална парализа.

Нашата борба води началото си от раждането на Кристиан. Детето ни се роди обикновено, доносен и изцяло в норма. За страдание няколко часа след раждането настъпиха промени в положението му и лекарите ни оповестиха, че детето има затруднена акомодация и потребност от кислородна терапия и наблюдаване. Тогава още не подозирахме какво значи това.

След няколко дни положението му беше устойчиво и ни изписаха от болничното заведение. Като родители на второ дете не след дълго разбрахме, че нещо не е наред в развиването на сина ни. След няколко съвещания с невролози, педиатри и експерти ни беше сложена тежката присъда - детска церебрална парализа.

Вече съвсем шест години се борим да създадем живота на Крис по-самостоятелен, като се опитваме да подобрим положението му с ежедневна рехабилитация и профилирани процедури.

Доста време се опитвахме сами да се оправим с всички потребности на Криси, само че с растежа потребностите му порастват непрестанно. В околните 2 години момчето ни ще се нуждае от ежедневна кинезитерапия, както и 4 курса хипербарна оксигенация годишно. За бъдещето не можем да предвидим всичко, което ще се случи, тъй като, както споделят и лекарите, в медицината 2 + 2 не е 4.

Затова молим за помощ, с цел да има детенцето ни по-лек живот и детство по-близко до това на другите деца. Средствата, които ще се съберат за лекуването на Криси, ще оказват помощ това да стане действителност. Надеждите ни са живи, макар всички трудности имаме вяра, че ще отворите сърцата си за Криси и ще ни помогнете за реализирането на нашата фантазия. Неговата усмивка е задоволителна, с цел да не се колебаем и имаме вяра, че тя ще завоюва и вас.

Цената на едномесечна кинезитерапия тук, в България, е почти 1000 лв., а цената на един 20-дневен курс кислородна терапия е в границите на 800 лв.. Това прави към 15 000 годишно. Семейството ни прави и изследване за възможен предстоящ курс на лекуване в клиника в Турция или Словакия, където има огромни центрове за рехабилитация на деца като нашето. Цената на един подобен курс ще варира сред 7000 и 9 000 евро за курс. Няма да се оправим сами, по тази причина сме признателни на всяка подадена ръка.

Без вас фантазията ни Криси да има по-добро бъдеще няма да се реализира. А той е най-лъчезарното и борбено дете на света и не е почтено шансът да му бъде лишен единствено поради липса на средства. Моля ви, не оставяйте вярата ни да угасне. Повярвайте в нас, както ние имаме вяра във вас!

Линк към акцията

https://helpkarma.com/campaign/mechti-za-krisi-11?utm_campaign=share_campaign&utm_medium=referral&utm_source=facebook

Николета Василева, майка на Кристиан /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР