Историята на Лас Вегас е пълна с необичайни и забавни

...
Историята на Лас Вегас е пълна с необичайни и забавни
Коментари Харесай

Истории за духове и още интересни факти за града на греха – Лас Вегас

Историята на Лас Вегас е цялостна с необикновени и занимателни обстоятелства, свързани главно с най-големите хотели в града и освен. Ето някои от тях:

Лас Вегас ( в превод от испански „ ливади “ или „ плодородни долини “) е най-гъсто населеният град в щата Невада, Съединените американски щати.

Основан е през 1905 г. и публично става град през 1911 година Той е най-големият американски град, учреден през 20 век.



Център на хазартните занимания в Съединените щати, на огромните казина, Лас Вегас е рекламиран като „ Развлекателната столица на света “. Известен е и като „ Град на прегрешението “ с помощта на легализирания хазарт, предлагането на алкохолни питиета когато и да е и другите форми на занимания за възрастни. 

Невада е един от седемте американски щата, които нямат налози върху приходите. Другите шест щата са Аляска, Флорида, Южна Дакота, Тексас, Вашингтон и Уайоминг.



Много гости виждат дълготрайния мирис на кокос във фоайето на хотелите Mirage и Mandalay Bay. Ако обаче попитате личния състав на хотела дали тези аромати са пръскани изкуствено, несъмнено, ще ви отговорят, че не са. Кратко следствие обаче демонстрира, че това не е правилно. Aroma Systems Inc е американската компания, която е снабдител на аромати и спрей системи особено за тези хотели.

Както знаете, в китайската просвета цифрата четири се счита за нещастно. И защото играчите, идващи от Китай, са доста значими за хазартния бизнес в Лас Вегас, хотели като Wynn Las Vegas и Rio нямат етажи, включващи цифрата 4 в номерацията, да вземем за пример 38, 39, 50, 51 и така нататък



По време на градежа на хотел Stratosphere Las Vegas, един от инженерите взема решение, че е направена неточност в чертежа, защото другите опори на кулата имали разнообразни извивки. „ Грешката “ е поправена, бетонът е излят и едвам по-късно се открива, че неточност няма, защото в този момент едната опора наподобява неестествено права.

Международното летище Las Vegas McCarran е петото най-натоварено пътническо летище в Съединените щати. През 2005 година през него са минали 44 280 190 пасажери.

Лас Вегас притегля гости освен с игралните зали, само че и с разнообразни спортни прояви, концерти, театрални представления, надпревари за хубост.



Говори се, че в Лас Вегас има няколко „ хотела с духове “. Ето някои от тях:

- Luxor Hotel: Твърди се, че призраци са били виждани в коридорите на стаите. Трима души умират по време на градежа на кулата-пирамида. Други споделят, че мястото е прокълнато и ще остане такова, до момента в който изображението на окото на върха на пирамидата не бъде отстранено.



- Flamingo Hotel: Има очевидци, които настояват, че са видели призрака на гангстера Бъгси Сийгъл по залез слънце в градината до някогашния му апартамент (който от дълго време е съборен). Въпреки че Бъгси е погубен в Лос Анджелис, някои имат вяра, че духовете се връщат на местата, които са обичали приживе.



- Bally's Hotel: По време на пожар през 1980 година (тогава към момента е MGM Grand), в хотела умират 84 души. Оттогава се оповестява за огромен брой срещи с призраци в хотела.

- Las Vegas Hilton Hotel: Призракът на Елвис Пресли е бил виждан в залата, където е изпълнявал концертите си.



- Bellagio Hotel: Актьорът Джъстин Пиърс се самоубива в този хотел през 2000 година, като се обесва в една от стаите.



- Hard Rock Hotel: Басистът на именитите The Who Джон Ентуистъл издъхва тук през 2002 година

- Stratosphere Hotel: Въпреки алармите и защитата, четирима души се самоубиват, като скачат от 300 метра височина. За финален път това се случва през 2006 година, когато 27-годишен мъж от Бристол, Англия, прави последната си стъпка в празнотата под него.



Истинската Айфелова кула е издигната през 1889 година и се състои от хиляди железни елементи, държани дружно с 2 500 000 нита. Репликата на кулата в Лас Вегас е направена от заварена стомана e e направенs по този начин, че да наподобяват оптимално най-близо до оригинала.



Както всички знаят, Лас Вегас е издигнат в пустинята. В същото време в града действат доста фонтани, основани са изкуствени езера и водопади. От това следва въпросът – от кое място идва водата за тези уреди? Всъщност отговорът е простоват – от така наречен " сива " отпадъчна вода (водата от ваните, мивките и душовете), която се филтрира, пречиства и хлорира. Противно на общоприетото разбиране, " черните " отпадъчни води (водите от тоалетните) не се употребяват, а се оттичат към обособена градска канализация.




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР