Историята на култа на семейство Ан Хамилтън е една от

...
Историята на култа на семейство Ан Хамилтън е една от
Коментари Харесай

Знаете ли за култа на Ан Хамилтън и зловещите експерименти с деца?

Историята на култа на семейство Ан Хамилтън е една от най-мрачните и смущаващи страници в историята на религиозните придвижвания в Австралия. Ан Хамилтън-Бърн – лидерка на сектата " Семейството “, е упрекната в провеждането на съществени психически и физически опити върху деца и възрастни, оставяйки след себе си голям брой унищожени животи.

 

Тя основава култа " Семейството “ в края на 60-те години в провинцията на Виктория, Австралия. Ан Хамилтън твърди, че е олицетворение на Исус Христос и проповядва идеология, съчетаваща християнски и източни религиозни концепции. Според нейното обучение светът щял да преживее апокалипсис, а единствено определените от нея хора ще оцелеят и ще водят новата епоха.

Като водач на сектата Ан притегля интелектуалци, лекари и богати хора в своите редици. Последователите вярвали в нейните обещания за прояснение и постоянно били подготвени да отдадат целия си живот и средствата си на сектата. Сред най-скандалните аспекти на това придвижване обаче е практиката на осиновяване на деца. Ан осиновява десетки, множеството от които нелегално. Те били отглеждани в изолираност в селска къща, където били подложени на извънредно жестоки способи на надзор и опити. Децата били принуждавани да носят идентични облекла и прически, с цел да наподобяват като " съвършено семейство “.

 

Част от " опитите “ на сектантката включвали психеделични субстанции като ЛСД, което било употребявано за " разширение на съзнанието “ на членовете. Това води до тежки психически контузии, изключително при децата, които биват подлагани на тези практики без никаква отбрана или схващане на следствията, написа " Ретро ".

Едва през 1987 година, след десетилетия на корист от нейна страна, управляващите стартират да проверяват активността на сектата. С разкритията на няколко някогашни членове и децата, които съумяват да избягат, стартира процесът на раздробяване на организацията. Ан Хамилтън-Бърн е задържана през 1993 година, само че съумява да избегне съществени санкции заради напредналата си възраст и влошеното си здраве. Макар водачите на сектата да са наказани, дългогодишните последици от тези опити остават в душите на жертвите. Много от тях не престават да страдат от посттравматичен стрес и психически разстройства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР