Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух излезе преди дни

...
Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух излезе преди дни
Коментари Харесай

Защо забраниха Мечо Пух в Китай

" Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух " излезе преди дни и предзвика наслада освен измежду дребните фенове на мечето на А. А. Милн, само че и измежду горемите му почитатели - филмът споделя за остарелия Кристофър Робин, който още веднъж се среща с плюшения си другар от детството си. 1.4 милиарда индивида обаче няма да могат да се насладят на новата среща сред Пух и Кристофър - филмът е неразрешен за разпространяване в Китай.

A bear, however hard he tries, Falls foul of Chinese censors' eyes https://t.co/ToOCHHZT7I pic.twitter.com/8H9ITqIc1M
— Financial Times (@FT) July 16, 2017

Макар китайските управляващи да не дават публична причина за отхвърли за разпространяване на кино лентата на Марк Форстър, е ясно, че в основата си повода е политическа. Китайският президент Си Цзинпин постоянно е сравняван с Мечо Пух, като първата задявка по тематиката беше през 2013 година, когато срещата му с Барак Обама беше съпоставена с разходка на мечето с приятеля му Тигър. В идващите години сравненията продължиха, като през 2015 година фотографията на Цзинпин в автомобилна върволица паралелно до Мечо Пух в количка стана най-цензурираната снимка в страната.

Chinese Internet users FTW. #APEC2014 pic.twitter.com/6wFDvhlaNv
— Josh Chin (@joshchin) November 10, 2014

По същата причина в Китай уеб сайтът на НВО е блокиран - в " Шоуто на Джон Оливър ", предавано по канала, с подигравка беше упомената връзката сред Цзинпин и мечето. " Сериозен опит да се подкопае достолепието на президентската институция и самия Си Цзинпин " е обяснението на китайските управляващи.

 Снимка 372170

Разбира се, има и спомагателна причина " Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух " да не излезе на огромен екран в Китай - в страната има квота от едвам 34 задгранични кино лентата, които могат да излязат на кино на година. Може би ползата към други жанрове и хитови заглавия е надвил.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР