Историята на Карол Комптън – шотландската бавачка – вещица … Необичайни

...
Историята на Карол Комптън – шотландската бавачка – вещица …
Необичайни
Коментари Харесай

Историята на Карол Комптън – шотландската бавачка – вещица




Историята на Карол Комптън – шотландската бавачка – магьосница … Необичайни събития се случват с една жена, поради които стартират да я назовават ​​вещица, а по-късно я изпращат в пандиза (Zona666.com). Тази странна история стартира при започване на 80-те години на предишния век, когато младата шотландка Карол Комптън (Carole Compton) се среща с италианеца Марк Витулано и се влюбва в него. Марк работил като сервитьор в ресторант на хотел в град Ейр, Шотландия. Карол го последвала, даже когато се завърнал в Италия, с цел да премине наложителната военна работа. Когато Карол напуща Шотландия с обичания си, с цел да се откри в изцяло непозната за нея страна, тя се чувствала все едно е в приказка. Но, скоро всичко се трансформирало в същински призрачен сън за Карол.



През 1982 година, Карол идва в Италия и защото Марк отпътува на военна работа, тя трябвало да се устоя сама. Започнала да търси подобаваща работа и скоро била наета за бавачка. Работодатели й били богатото семейство Ричи от Рим. Момичето трябвало освен да се грижи за 2-годишния им наследник, само че и да дава отговор за къщата, когато притежателите ги нямало. Отначало, всичко вървяло добре. Но, няколко дни по-късно, една от картините на стената, която била на религиозна тема, паднала от единствено себе си и се разрушила тъкмо пред краката на Карол. Прислужницата била очевидец на случилото се. В началото, тя просто приписвала всичко на случайността, само че откакто размислила, случилото се й се сторило съмнително. Прислужницата била мощно религиозна. За нея, това изглеждало като неприятен знак. Скоро, тя разказала на семейство Ричи за всичко това и в това време загатнала, че с Карол Комптън „ нещо не е чисто “. Въпреки това, семейство Ричи въобще не реагирало на думите й, считайки случая за елементарна дреболия. Скоро взели Карол със себе си в тяхната първокласна селска къща в Алпите, само че почивката им не била дълга. Няколко дни по-късно, избухнал мощен пожар на втория етаж в къщата по незнайни аргументи. Семейство Ричи, дружно с Карол и различен прислужник, трябвало да се върнат в Рим предварително. Обаче, тогава в къщата в Рим, почнали да се случват странни произшествия с огън. Тук-там започвали да пораждат пожари, а един ден, в стаята на детето избухнал мощен пожар и съвсем го умъртвил. Тогава, прислужницата още веднъж заговорила на фамилията, че всичко това идва от новата бавачка, тъй като тя е магьосница. Изплашени, работодателите неотложно уволнили Карол.



Карол Комптън, която се считала за незаслужено оклеветена и твърдяла, че няма нищо общо с пожарите, почнала да търси нова работа, още веднъж като бавачка. Скоро тя още веднъж имала шанс да влезе в заможно семейство. Семейство Тонти имали огромна къща на остров Елба в Тоскана. Първите дни в тази къща били спокойни. Но, по-късно, от стените и от масите сами почнали да падат религиозни картини, статуетки на светии, свещници и други сходни неща. Няколко пъти, предметите сами започвали да се движат, щом Карол влезе в стаята. И когато една стара жена станала очевидец на това, тя незабавно нарекла Карол „ магьосница “. С времето, паранормалната интензивност към момичето станала още по-яростна и честа. Мебелите се движели, постоянно се чупели предмети, електрическите крушки избухвали. Тогава се появили и мистериозни звуци, като че ли някой драска по стената. Тези звуци били чути от членовете на семейство Тонти и самата Карол. Те се появявали най-често през нощта. В същото време, религиозните разпятия, висящи по стените, почнали да се обръщат или да се чупят сами. Четете още: Екстрасенсът Скот Хамилтън оказва помощ на полицията безвъзмездно По това време, почнали и проблемите с огъня. Когато леглото на 3-годишната щерка на Тонти се запалило, цялото семейство към този момент считало Карол за магьосница. Те се обадили в полицията, обвинявайки я в опит за ликвидиране. Директно я наричали магьосница и твърдели, че към момичето бушуват демонични сили. Когато служителите на реда почнала да проверява случая в къщата на Тонти, те разбрали, че сходни произшествия е имало и при семейство Ричи. Тогава, полицията се заела съществено с Карол. Момичето било задържано и затворено в килия, по обвиняване в тенденциозен палеж и опит за ликвидиране. В пресата, Карол получила злокобния прякор „ Вещицата бавачка “.



Карол продължавала да отхвърля присъединяване си в тези произшествия и уверявала, че в никакъв случай не се е занимавала с магьосничество и не знае за какво тези неща се случват към нея. В продължение на 16 месеца, историята на Карол Комптън се популяризира по целия свят, а вестниците постоянно разгласили детайлности за следствието и за случаите. През цялото това време Карол била зад решетките. Когато най-сетне била изправена пред съда, била сложена в стоманена клетка, сякаш, там нейните демонични сили да бъдат под надзор. А до клетката седели няколко свещеници, при положение, че се появи разгневен злобен дух, те да проведат обред за екзорсизъм. Служителите на съда и феновете носели със себе си разпятия, кръстове и други религиозни атрибути. По време на процеса, една от зрителките, Киара Лобина, се втурнала към клетката на Карол, с цел да организира насилствен обред за екзорсизъм. Тя била хваната в точния момент и изхвърлена от залата.



Разследващите не съумели да потвърдят, че Карол е заплашила съзнателно живота на членовете на фамилиите, само че намерили момичето за отговорно за два случая на тенденциозен палеж. В същото време, не били открити очевидци на нейното присъединяване, нито методът, по който е направила тези палежи и главните претекстове, заради които тя ги е направила. Експертите по палежи също не могли да намерят улики на местата на случаите за виновността на Карол. Независимо от това, Карол Комптън получава 2,5 години затвор, които напълно излежава и едвам тогава е освободена. Този случай е подложен на критика от мнозина, в това число и в Италия, като е наименуван „ актуален лов на вещици “. Той също демонстрира по какъв начин фанатичната набожност може да повлияе на не един живот.. След пандиза, Карол Комптън се връща в родната Шотландия и написа книга за своя случай. Тази история интензивно се разисква и до през днешния ден. Никой не знае дали Карол е била захласната от демони или дали тя несъзнателно е привличала зли духове по някакъв метод. И за какво това й се е случило единствено в Италия, само че не се е случило в Шотландия?
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР