Историята на Иван Попов трогна потребителите в мрежата.Той е един

...
Историята на Иван Попов трогна потребителите в мрежата.Той е един
Коментари Харесай

Треньор от Пловдивско изминава стотици километри, за да подготвя състезателите си

Историята на Иван Попов трогна потребителите в мрежата.

Той е един от най-уважаваните треньори по триатлон в България. Неговите ученици имат балкански трофеи и медали от интернационалните шампионати. С доста и изключителни старания, треньорът и негови съидейници съхраняват спорта триатлон в курортния град Баня, Карловско.

От години обаче, Иван Попов е заставен да изминава стотици километри всяка седмица, поради неналичието на съответни условия и басейн. Той и състезателите му от клуб " Триатлет " пътуват всеки ден до близките градове, с цел да могат да упражняват.

Проблемите за Иван стартират преди няколко години, когато най-голямото благосъстояние на клуба в гр. Баня - спортният комплекс, включващ и басейн, беше затворен и спортистите изгубиха своята база за подготовка.



" Да загубим материалната си база, бе огромен удар за нас, само че в името на обичания ни спорт, продължаваме да се борим. Всеки ден провеждам децата на дребни групи, прекарвам ги до разнообразни басейни в покрайнините – Хисар или Казанлък. Разстоянията, които сме принудени да прекосяваме всекидневно, лишават доста от времето и силите ни. Понякога имаме доста тежки моменти, тъй като за самите състезатели е мъчно да поддържат спортната си форма и най-много мотивацията си за работа. Използваме непознати басейни, с цел да плуваме, по-късно прибирам децата и отивам с други групи на стадиона, където организираме лекоатлетическата си подготовка. " - споделя искрено Иван в свое изявление.

Най-тъжното е, че единствено на няколко километра от град Баня от години има чисто нов басейн, който е реновиран по Европейска стратегия и не е работил нито един ден. Гражданите се надяват виновните институции от Общината до управлението на СУ " Христо Проданов ", където се намира реновираният басейн, най-сетне да се спогодят с Иван Попов, с цел да може тези деца да има къде да упражняват.

" Трябва да се научим да ценим свестните хора преди да са изоставили това, което вършат заради липса на поддръжка. За да не се чудим след това за какво и триатлона към този момент го няма - по този начин както е станало с хандбала и футбола, които са били на доста високо равнище в гр. Баня! " - написа юноша на име Даниел Богдански във връзка безумната обстановка.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР