Историята на FTX - от бурното ѝ началото до бурния

...
Историята на FTX - от бурното ѝ началото до бурния
Коментари Харесай

Драмата FTX ще бъде увековечена в сериал на Amazon

Историята на FTX - от бурното ѝ началото до бурния ѝ край, въодушеви Amazon и компанията желае да я употребява за основаването на сериал. В партньорство с братята Джо и Антъни Русо, известни с филмите на Marvel, ще бъде пресъздаден грандиозният колапс на гигантската крипто империя, заяви TechCrunch.

Amazon към този момент е сключила контракт с продуцентската къща на дуото AGBO, осведоми първи Variety, като занапред се знае, че фотосите ще стартират напролет на 2023 година Сценарият е поверен на основателя на Hunters Дейвид Уейл.

Не мога да се сетя от по-добри сътрудници от Дейвид, Джо, Антъни и екипа на AGBO, с цел да поднесем тази многостранна история на нашата световна публика на Prime Video, съобщи ръководителят на Amazon Studios Дженифър Салке.

В момента семейство Русо работят с Amazon и върху основаването на мултинационалния интернационален шпионски сериал, наименуван Citadel.

„ Това е една от най-наглите измами, осъществявани в миналото. Тя обгръща доста браншове – звезди, политика, университетски среди, технологии, престъпност, секс, опиати и бъдещето на актуалните финанси “, споделят Русо в изказване за идния сериал за FTX.

„ В центъра на всичко стои извънредно мистериозна фигура със комплицирани и евентуално рискови претекстове. Искаме да разберем за какво ”, допълват те.

Колапсът на крипто борсата FTX

По-рано този месец FTX и нейният някогашен основен изпълнителен шеф Сам Банкман-Фрид попаднаха под светлините на прожекта, откакто стана ясно, че известната борса за криптовалути е пред банкрут.

Малко по-рано Coindesk заяви, че има тревожни данни за финансите на Alameda Research, комерсиалната компания, учредена от Банкман-Фрайд и тясно обвързвана с борсата FTX.

Докладът провокира лавина събития, като кулминационната точка пристигна от основния изпълнителен шеф на Binance Чангпенг Жао. Той разгласи, че продава FTT токените на FTX, които е получил като част от инвестицията си в компанията. Този ход разклати доверието на вложителите на дребно и провокира банкова офанзива против FTX, която разкри лъжлива корист с данни на клиенти на крипто борсата.

През последните седмици Банкман-Фрайд, прочут още като SBF, се опита да избави FTX, като подпише договорка за придобиване от Binance - основният съперник на компанията. След като Чангпенг Жао разгласи отдръпването на желанията си, лъсна голямата дупка в салдото на FTX.

В рамките на дни компанията стартира процедура за оповестяване на неплатежоспособност, а 30-годишният Банкман-Фрайд се отдръпна от поста основен изпълнителен шеф.

В изявление за Vox, осъществено посредством известия в Twitter, някогашният милиардер насочи рецензии към регулаторите и съжали за подаването на документи за фалит.

Анализи на документите на компанията откриха, че FTX е употребила корпоративни средства за закупуване на къщи за чиновници и дължи на своите 50 най-големи кредитори над 3 милиарда $.

Следващата седмица се чака Банкман-Фрайд да приказва на срещата на върха на Dealbook идната седмица. Тогава може да научим повече за това какво се случва с FTX.

Сериалът за FTX

Тази история несъмнено си заслужава да бъде претворена от осмото изкуство. Един сериал ще бъде от изгода на бизнесмените, които вземат решение да основат стартъп. Дотук познаваме няколко документирани шлагери в този род - WeCrashed по Apple TV+ за WeWork и фиаското на Адам Нойман, Dropout по Hulu за сагата Theranos - Елизабет Холмс и Super Pumped по Showtime за Uber.

По-рано тази седмица Deadline заяви, че купувачи, измежду които и Apple, се стремят да купят правата върху към момента непубликувана книга на известния създател Майкъл Луис.

Луис, по чиито книги са основани филми като The Big Short, Moneyball и The Blind Side, е следил от близко Сам Банкман-Фрайд повече от шест месеца преди краха преди седмици.
Отсега знаем, че сериалът на Amazon ще се базира на „ вътрешни репортажи “ от разнообразни публицисти, които са отразявали необятно тематиката, написа Variety.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР