Историята на Европа Започва в събота, 25 август, в 21:00

...
Историята на Европа Започва в събота, 25 август, в 21:00
Коментари Харесай

Децата на Виктория, Последното пътуване на Романови и Тайният Версай на Мария-Антоанета по Viasat History

Историята на Европа

Започва в събота, 25 август, в 21:00 ч.
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Story of Europe

Завладяващата поредност споделя цялостната със събития история на Европа в шест епизода. Пригответе се за странствуване през пространството и времето - от първите заселници и еволюцията на европейската просвета и вяра до историческите достижения в проучванията, технологията и политиката. Поредицата насочва и дръзновен взор към сегашното и бъдещето на континента.
Европа постоянно е била в сърцето на международните събития в продължение на хиляди години и е сложила основите на модерното общество в международен мащаб, до момента в който непрекъснато изменящият се ландшафт, климат, флора и фауна основават личната ѝ история. Поредицата изследва разнообразни аспекти от невероятната история на континента, съпоставени с огромната картина. Зашеметяващи фрагменти, напиращи въпроси и изненадващи прозрения оформят впечатляващия портрет на Европа.

История за две сестри
Започва в неделя, 5 август, в 14:10 ч.
Сезон: 2
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: A Tale of Two Sisters
Година: 2017

Поредицата от независими епизоди споделя историите на забележителни дами от 20-и век и техните взаимоотношения със сестрите им. Във втория сезон научаваме повече за света зад кралското величие и аплодиращи тълпи, навлизайки в живота на кралица Елизабет II и принцеса Маргарет. Отиваме по-назад в предишното на кралското семейство, с цел да разкрием същинската история на Ан и Мери Болейн и научаваме повече за дамите, изиграли основна роля в най-важната политическа смяна за дамите през 20-и век - сестрите Панкхърст и тяхното семейство.

Децата на кралица Виктория
Започва във вторник, 7 август, в 22:00 ч.
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Queen Victoria`s Children

Разберете повече за кралица на Англия, с помощта на вълнуващата поредност, която демонстрира живота на кралица Виктория. Вижте персоналните взаимоотношения на кралицата със брачна половинка ѝ принц Албърт и деветте им деца. Кралица Виктория и принц Албърт имат буен брак, само че историците настояват, че домашният им живот е бил полесражение зад затворените порти. Разпростираща се в продължение на 60 години, фамилната сага споделя за операции, спорове, оскърбление, прочувствено изнудване и трескавите опити на децата на кралица Виктория да се измъкнат от хватката на своята преобладаваща майка. Поредицата се базира на писмени свидетелства и фотоси, оставени от фамилията, с цел да възкреси техните характери и комплицирани взаимоотношения.

Последното пътешестване на Романови
Сряда, 15 август, от 21:00
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Final Journey of the Romanovs

След съветската гражданска война през февруари 1917 година, съветският цар Николай абдикира. Филмът е изключителна равносметка за трагичната орис на цялото царско семейство до гибелта им през юли 1918 година Вижте драмата, която се разпростира в хода на историческите събития от февруарската и Великата октомврийска гражданска война до края на Първата международна война и кървавата съветска революция. Защо толкоз всесилен държател е зарязан от всички, в това число от своя братовчед, британския крал Джордж? Ленин ли е изиграл персонална роля за това развиване? Наистина ли убийството е било единственото решение? Век по-късно, последните седмици от живота на Романови припомнят за изгубването на огромните европейски монархии.

Тайният Версай на Мария-Антоанета
Вторник, 28 август, от 22:00
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Secret Versailles of Marie-Antoinette

Кралското селце е замък, замаскиран като селска къща, скрита в градините на Версай. Роматичното леговище на Мария-Антоанета, замислено от нея като спомен за безгрижната ѝ младост във Виена, е оставено да се разрушава след революцията. В наше време - два века по-късно, възобновяване му най-сетне стартира. През 2018 година то най-сетне отваря порти за необятната аудитория, възобновено в първичната си популярност като неповторимо украшение на Версай. По мотив възобновяване му, документалната драма ще разкрие величието на Мария-Антоанета като стопанка на модата и стила и ще опише сагата на именитата кралица на Франция от Виена до гибелта ѝ на гилотината. Интимен портрет на жена, изпреварила времето си, уловена във вихъра на историята.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР