Историята на електромобилите на Tesla неизбежно е изпълнена с инциденти,

...
Историята на електромобилите на Tesla неизбежно е изпълнена с инциденти,
Коментари Харесай

Илон Мъск обеща, че Tesla Cybertruck ще може да ускорява до 100 км/ч за по-малко от три секунди

Историята на електрическите автомобили на Tesla неизбежно е изпълнена с произшествия, при които хора са били ранявани или даже убивани, а компанията би трябвало да дава отговор на исковете от ищци в случаите, когато дейните системи за подкрепяне на лидера са били задействани по време на случая. През 2019 година Tesla Model 3 се блъсва в дърво в Калифорния, откакто заобикаля от пътя, а родственици на водача, който умира при случая, неотдавна изгубиха дело против Tesla.

Както оповестява Ars Technica, съдът, след четиридневно чуване, оправдава Tesla със съответствие на гласовете девет срещу четири. През 2019 година гражданин на Калифорния кара своя електрически автомобил Tesla Model 3, който е оборудван с опцията за автопилот, само че колата напуща пътя със скорост от към 105 км/ч и се блъска в дърво, което го подпалва. При този случай умира водачът, а брачната половинка му и 8-годишният му наследник, които са били в колата, са тежко ранени. Ищците са поискали 400 милиона $ отплата за морални вреди и спомагателни наказателни вреди против Tesla.

Автомобилният производител е настоял, че не може да се каже, че автопилотът е бил деен в моментите, водещи до злополуката, а прокуратурата базира случая си на изказвания от родственици на умрелия водач, които настояват, че дейната система за подкрепяне на лидера е била задействана. Както се оказа, версията на Tesla Model 3, участваща в случая, е трябвало в бъдеще да получи FSD с „ цялостен автопилот “, защото опцията е била платена от лидера, само че е нямал време да я употребява. Както откри следствието, в деня на случая, водачът е пил алкохол, само че равнището му в кръвта е било под прага съгласно законите на щата Калифорния. Tesla е настояла, че всички бордови системи на електрическия автомобил са работили обикновено преди конфликта и тяхната интензивност не анулира нуждата от държане на кормилото и наблюдението на пътя.

През април съдът също по този начин потвърди невинността на Tesla в случай с Tesla Model S в Лос Анджелис, по време на който колата се отклонява от посоката и се удря в междинна преграда, което води до пострадване на лицето на лидера. През 2018 година при сходни условия Tesla Model X се блъска в разграничителна преграда и това приключва със гибел за водача. Компанията към момента не е дала отговор в съда по последния случай, а две американски федерални организации също организират следствия на нейните системи за дейна сигурност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР