Историята на България се пише в момента. Не разрешавайте българската

...
Историята на България се пише в момента. Не разрешавайте българската
Коментари Харесай

Петков: Не разрешавайте българската политика да зависи от четири SMS-a

" Историята на България се написа сега. Не разрешавайте българската политика и накъде потегля тази страна да зависи от четири SMS-a и четирима души, които не са в тази зала ". С тези думи министър председателят Кирил Петков се обърна към народните представители по време на дебатите по вота на съмнение, който Народното събрание разисква на днешното изключително съвещание.

„ Истинската причина за този избор на съмнение са четирима души, които не са тук. Първият е господин Борисов, който се опасява, че правораздаването ще пристигна и до него. Вторият е господин Пеевски, който също се опасява, че неговите компании няма да получат тези строителни милиарди, за които, може би, има сделка с някой различен в тази зала. А за хората, които мълчаха до момента, пробвайки се да кажат нещо за еврото, само че не го разбрахме, госпожа Митрофанова не е толкоз страшна. Може да не я слушате за всичко, което ви сподели “, съобщи министър председателят Кирил Петков. Той посочи, че четвъртият човек, който е визирал в изявлението си, е водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов.

Кирил Петков дефинира като „ грозна неистина “ изказванията на опозицията, че кабинетът е отговорен за покачването на инфлацията в страната и уточни, че тя е привнесена извън поради нарасналите цени на тържищата.

Според Петков тематиката за връзките сред България и Република Северна Македония не е същинската причина „ ИТН “ (ИТН) да напусне ръководещата коалиция, а желаните от тях средства за Министерството на районното развиване и благоустройството.

Причината за думите на премиера във връзка на югозападната ни съседка стана изявление на ръководителя на парламентарната група на „ ИТН “ Тошко Йорданов, съгласно който министър председателят работи против националния интерес. По думите на Йорданов, на среща сред представители на ръководещата коалиция и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, министър председателят Кирил Петков е приказвал за „ българско малцинство в Северна Македония “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР