Историята на 12 -годишния Сашко от Перник, който оцеля в

...
Историята на 12 -годишния Сашко от Перник, който оцеля в
Коментари Харесай

Историята на Сашко припомни случая с 4-годишния Абди от якорудското с. Бунцево, оцелял в гората 7 денонощия

Историята на 12 -годишния Сашко от Перник, който оцеля в гората 8 дни, и бе открит жив и здрав,припомни история, за която и до през днешния ден си спомнят в Якорудско.

През 2001 година, 4- годишния Абди Абгьов от село Бунцево изчезна от колата на родителите си, които го оставили да спи там, до момента в който косят. 7 деноношия детето бе неоткриваемо. Районът бе обходен от десетки служители на реда, бойци, планински спасители и над 500 доброволци. Но нямаше и диря от Абди. Ден,след ден.

На осмия ден берачи на билки откриха момчето инцидентно. Оказа се,чесе е отклонило на 15 км от мястото, от където е изчезнало, на към 2200 м надморска височина, покрай хижа " Македония ".

Абди Абгьов е открит мощно обезводнен. Никой не можеше да повярва, че този 4- годишен, дребен мъж е оживял самичък в гората. Пил е вода от потоци, ял е горски плодове и е съумял да се оправи. Малкият бе настанен в болница за малко. Веднага след случилото се родителите му напуснали селото и се изнесли в Пловдив, където Абди учи и следва. Днес е бежанец в Испания.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР