Историята между двете сестри - топ моделката от близкото минало

...
Историята между двете сестри - топ моделката от близкото минало
Коментари Харесай

Ирина, сестрата на звездата от „Плейбой” Юлияна Кънчева: Како, не бъди лоша! В контейнер ли искаш да спя?

Историята сред двете сестри - топ моделката от близкото минало и сегашен учител в Нов български университет Юлияна Кънчева и сестра й Ирина – някогашна продавач консултантка в столични магазини е заплетена като свински вътрешности. Отношенията сред дете дами са опънати като ластик, а в основата на фамилната борба е делбата на парцели за милиони в центъра на София и златни украшения, които ненадейно се „ изпарили” в небитието.

Дрязгите сред двете почнали през 2019 година след гибелта на майка им. Сред арсенала от обидни думи се включвали и закани за физическа разпра. В разногласието сред сестрите се намесил известният дизайнер Жоро Пентаграма, който е брачен партньор на Юлияна, а от брака си с нея има 15- годишно момче. Пентаграма взел страната на жена си и даже заплашил с пердах публицист от Нова телевизия, който имал предпочитание да проверява комплицираната обстановка и да помогне на Ирина.

Жената била сигурна, че сестра й Юлиана Кънчева я е лишила от завещание с пълномощие, написано на летяща хартия, до момента в който тя се е лекувала в две лечебни заведения след тежка хирургическа интервенция. Ето какво споделя пред кореспондент на „ Уикенд” балдъзата на Жоро Пентаграма:

„ Претърпях тежка интервенция на белите дробове – онкологична. Наложи се да се церя поредно в две лечебни заведения - „ Бургасмед” и „ Софиямед”. Когато се прибрах от лечебните заведения и последвалото лекуване, ме очакваше неприятна изненада. Заварих врата на жилището заключена, бравата - заменена, а облеклата ми бяха изхвърлени. Обадих се на сестра ми, тъй като нямах визия за случилото се. След гибелта на майка ни нямам други родственици. Видяхме се с Юлиана. Тя ми сподели някакво наследство, което съгласно мен не е нотариално заверено, просто един лист хартия. Имам и очевидец – мой другар беше с мен, когато това се случи. Завещанието и прехвърлянето на парцелите е станало през 2017 година Тогава майка ни още беше жива. Юлияна сподели, че съм й предизвикала артрит, че двете не сме се разбирали, че не съм се грижела за нея, въпреки че живеехме дружно в един от жилищата ни, който се намира на ул. „ Осогово” 68. Истината е, че не сме се карали – просто имахме възрастови разлики на поколенията, както се споделя. На ул. „ Чипровци”3 имаме къща. До там също достъпът ми е изцяло отсечен. Семейството има още парцели в центъра, които отдава чартърен, включително и хостел покрай Женския пазар. Абсолютно всичко е трансферирано на Юлияна, без аз въобще да допускам. Нямам концепция по кое време може да е станало. В някои здания вземат участие братовчеди и сестра ми. Мен обаче ме няма на никое място – все едно не живея!

Майка ни умря на 18 септември 2019 година Може да се каже, че след кончината й започнаха проблемите със сестра ми. Бях в болничното заведение, когато тя позвъни, с цел да каже, че мама си е отишла. Лекарите не ме пуснаха за погребението, тъй като бях с дренажи, с маркучи по гърба и мъчно се движех. Излязох от здравните заведения половин човек, с инвалидна група. Върнах се в София в края на октомври и разбрах, че не мога да вляза в жилището ни. Това ме разруши душевен. Болката беше по-голяма от тази, която изпитвах след интервенциите. Временно ме приюти един другар, само че не мога да пребивавам с години при него. Трудоустроена съм и карам на инвалидна пенсия, плюс част от един наем. Изхранвам се с минимални пари, при изискване, че фамилията ми разполага с парцели за милиони”.

За разлика от сестра си Юлияна, Ирина не е глезеник на ориста, не е известна и не гори от предпочитание да се снима в фешън списания, нито да манекенства като фамозната си кака. Няма в биографията си достижения като първата гола корица на българския „ Плейбой”. Работила е като шеф склад и продавач съветник. Завършила е Варненския университет с триумф 5,50 – нещо, с което се гордее, само че я огорчават несправедливите думи на роднините й, че няма нито ден трудов стаж, което не било правилно и можело да се ревизира в трудовата й брошура.

Като деца двете девойки се разбирали чудесно. Юлияна е родена през 1971 година, а Ирина е с 5 години по-малка от нея – родила се е през 1976 година Играели си заедно и рядко влизали в пререкания. Нещо повече – каката Юлияна се грижела за дребната си сестричка, пособия й в уроците.
Търканията почнали очевидно без причина, откакто каката основала семейство.

Кариерата й тръгнала стремително нагоре – Юлиана Кънчева блеснала в основната роля във кино лентата на Нидал Алгафари „ Ла Донна е мобиле”, сетне била отличена за най-хубав модел на 2000 година, последвали фотоси за корицата на „ Плейбой”. Омъжила се успешно за известния дизайнер и водещ на „ Сладко отмъщение” Жоро Пентаграма. В един миг даже решила, че би трябвало да се занимава с политика. Записала се за член в партията на Цветелин Кънчев – „ Евророма” и оповестила, че за нея той е най-великият политик на всички времена. След довеждане докрай на висшето си обучение, почнала да преподава в Нов български университет „ Телекомуникации”. Ирина се кълне, че в никакъв случай не й завиждала. Била наясно, че всеки човек си има своя орис. Не се оплаквала и от живота си, желала единствено да спре да настройва майка им против нея.

„ Аз излизах рано за работа и се връщах вечер късно. През това време очевидно е намирала време да кове родителката ни. Веднъж даже извика полиция. У нас пристигнаха униформени от 3-о районно. Искаха да пишат протокол – нито музика имаше, нито кавги, просто се бяхме събрали и си говорихме. Обвиняваме, че съм налагала душевен тормоз на майка ми, което въобще не е правилно. Не съм виждала сестра си от 2019 година Бях още с лепенки по тялото. Юлияна ми даде пари за една машинка – здравна...

Не зная какво да кажа, двоумя се даже, че мама си е отишла от рак. Беше усмихната жена. Ден преди да почине, сестра ми сподели, че майка ще постъпва в кардиологично поделение. На сутринта се обади, че към този момент не е измежду живите. Какво е станало, не зная. Имахме злато – доста фамилни украшения. Няма ги. Питах къде са, получих отговор, че майка ми ги била дадена за погашение на ипотека. Сестра ми е титуляр и на партидите за ток, за вода. Беше ми дръпнала шалтера за електричество. Би трябвало наследството ни да се раздели по равно. Тя взема съвсем всички наеми. Аз живя при другар и би трябвало да напусна, тъй като идва щерка му. В махленски резервоар ли да вървя да дремя? Как може да бъда лишена от това, което ми се поставя по закон?”, възмущава се по-малката сестра.

Тя е правила инспекция за положението на парцелите в Агенцията по вписванията. Оказало се, че всичко е на името на Юлияна Кънчева. Изпадналата в невъзможност 45 годишна жена се чудела по какъв начин ще излезе от обстановка и дали ще успее да оспори наследството. Пари за юрист на този стадий няма. Роднините й я плашели, че отвори ли си устатата, щели да я изкарат алкохоличка и наркоманка. Дори загатнали, че ще я въдворят принудително в клиника.

„ Не желая да издавам персонални секрети от живота на сестра ми. Не желая да я назовавам с думи, каквито тя употребява към мен. Не й изпитвам завист. Нямам брачен партньор, само че съм имала дълготрайни връзки. Не мога да имам деца по медицински аргументи. За мен Юлиана и племенника ми бяха всичко – единствените. Но очевидно към този момент нямам и тях. Звънях й по телефона. Тя ми отговори: „ Аз не познавам такава”. Искам да я помоля, да не бъде неприятен човек, да бъде сестра и християнка”, с горест в очите обобщава обстановката по-малката сестра.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР