Историята е хладна наука и трябва да минат десетилетия, за

...
Историята е хладна наука и трябва да минат десетилетия, за
Коментари Харесай

Проф. Стоянович: Между Чарлз III и Симеон II текат най-близки родствени отношения


Историята е хладна просвета и би трябвало да минат десетилетия, с цел да можем да назовем ръководството на Елизабет II втора Елизабетинска ера.

Това сподели за Euronews Bulgaria историкът проф. Петър Стоянович.

От позиция на пълномощията и опцията директен да въздейства на политиката вътре в страната и отвън нея, епохата на Елизабет II по-скоро може да бъде сравнявана с Викторианската ера през 19 век, в сравнение с с първата Елизабетинска. С напредването на годините краската власт отслабва и бива ограничавана, което в действителност е най-правилният либерален механизъм за общуване сред феодална приемственост и правилото на демокрацията.

 
Британската монархия от епохи е известна с това, че е намерила доста добра пресечна точка да разпредели отговорността, да сформира един оркестър от разнообразни гении, които да могат да свирят дружно в британската концертна зала.
Връзката сред българската Скакскобурготска династия и британската на европейско равнище, плюс Бразилия, ние имаме 4-5 династични домове, които са произлезли от едно малко немско херцогство. Малко по територия, само че може би най-великото по реализирани триумфи в ръководството. То ръководи във Англия, Белгия, България, Португалия и от там в Бразилия. Разбира се, с доста други резултати на сватбената му политика и в други европейски фамилии. По смисъла на своето роднинство Симеон Скакскобургготски и кралица Елизабет II са трети или четвърти братовчеди, зависи кой по какъв начин брои. Общността на монарсите е нещо доста повече от елементарна кръвна връзка. Онова семейство е формирано в най-хубавия смисъл на думата от братовчеди.

 
В лицето на новия крал на Англия и Северна Ирландия ние имаме най-пряка и близка връзка. Доколкото познавам роднинското и приятелското отношение на цар Симеон II сред него и братовчед му текат най-близки родствени връзки.
Колкото и да е скъп един човек, колкото и да са перспективни и смислени неговите каузи, той е смъртен като всеки от нас и в един миг стопира да е този фактор. Няма незаменими, има незабравими. Убеден съм, че кралица Елизабет II ще остане в пантеона на международната история като един от незабравимите монарси. Но да считаме, че това е обвързвано със опасност за короната е прекомерно рано. В лицето на новия крал имаме доста умел политик, който е непосредствено привързан с световни тематики. Скоро ще си проличи, че Европа и цивилизованият свят в негово лице ще има един от своите водачи.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР