История с щастлива развръзка - изписаха от болницата 4-месечното бебе,

...
История с щастлива развръзка - изписаха от болницата 4-месечното бебе,
Коментари Харесай

Изписаха 4-месечния Момчил, за чиито живот вдигнаха Спартан до Париж

История с щастлива развръзка - изписаха от болничното заведение 4-месечното бебе, което беше превозено незабавно за животоспасяваща интервенция във Франция с боен аероплан " Спартан ", заяви. Полетът беше осъществен при започване на предишния месец от екипажа на 16-а авиобаза " Враждебна ".

Битката за живота на 4-месечния Момчил стартира от още преди да се роди . При един от прегледите майка му схваща, че бебето е с рядка вродена особеност. Но нито за момент не изгубила вяра.

" Той се роди мъничък. После трябваше да остане в болничното заведение, с цел да бъде под наблюдаване, тъй като нямаше по какъв начин да бъде изписан и му беше много сериозно положението. Това очакване... Неизвестността по-скоро - какво ще се случи, по какъв начин ще се случи, по какъв метод, кой ще го поеме, дали ще му се обърне внимание ", споделя Десислава Маринова, майка на Момчил.

Детето не се повлияло от медикаментозното лекуване.

" Тези положения са доста редки и в България сходни аномалии на лимфната система в тази възраст не се оперират ", показва Мила Байчева, детски гастроентеролог, СБАЛ по Детски Болести " проф. Д-р Иван Митев ".

Единственият късмет се оказал интервенция във Франция. Екипът от лекари трябвало да работи бързо. Така в нелеката задача да транспортират дребния Момчил до клиниката се включва екипажът на военния " Спартан ". На борда му била и лекар Мила Байчева. " Едно дете в тежко положение. С нужда да бъде преведено с реанимационен екип. Така че беше предизвикателство ", съобщи лекар Байчева.

А през днешния ден е най-щастливият ден - тъй като Десислава за първи път ще прибере сина си вкъщи .

" С всичко, което изтърпя, с интервенциите. С една камара интервенции по него. Оказа се много борбено дете. Благодарене на целия екип..... нека всичко върви добре ", съобщи майката на Момчил.

Грижите за Момчил занапред предстоят, само че в домашни условия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР