История с продължение: 9-месечният Александър-Робърт, за чиято трансплантация България събра

...
История с продължение: 9-месечният Александър-Робърт, за чиято трансплантация България събра
Коментари Харесай

Първа Коледа за бебето Александър-Робърт, спасено след трансплантация

История с продължение: 9-месечният Александър-Робърт, за чиято трансплантация България събра над половин милион лв., се развива добре след интервенцията.

За Роксана Ангелова и брачна половинка й Божидар 2019 година е най-щастливата, само че и най-тежка година.

Два месеца откакто се ражда синът им Алекс излиза наяве, че детето страда от тежко заболяване. За да живее, е нужна незабавна чернодробна трансплантация.

„ Не е елементарно да осъзнаеш, че детето ти е болно от нещо толкоз ужасно. Че имаш доста малко време, с цел да събереш такава голяма сума”, спомня си Роксана Ангелова, майка на Александър-Робърт.

Цяла България се включва в помощта и единствено за две седмици сумата е събрана.
Събрана е сумата за черондробната трансплантация на бебето Александър-Робърт Благодарим на всички познати и непознати, сподели пред bTV майката на детето
„ От време на време е хубаво да поискаш и помощ. Защото това беше един от нашите основни проблеми. Ние сме мощни, ние ще се оправим, само че сами не постоянно се получава”, добави Роксана.

Донор на Алекс става татко му. Операцията трае 10 часа, а през днешния ден, 4 месеца по-късно, Роксана ни среща със сина си.

„ Бяха сложни 10 часа, бяхме доста обезпокоени. След това той прекара един месец в интензивното поделение на клиниката, където за него се грижиха прелестни сестри. Всяка седмица вървим на проучвания, с цел да нагласим вярната доза на медикаментите. За момента всичко е статично, всичко е добре”, описа Роксана Ангелова.
Успешно е осъществена животоспасяващата трансплантация на бебето Алекс Сумата за лекуването му в Хамбург – 500 хиляди лева, беше събрана в дарителска акция у нас единствено за две седмици
Бебето ще остане още няколко месеца под наблюдението на немските лекари.

„ Благодаря за поддръжката на всички, на хората, които помогнаха на Алекс да е тук с нас, да прекара първата си Коледа. Нямам думи да го опиша. Нямам думи да опиша какъв брой доста сме им признателни! А на всички хора в България и по света желаеме да им кажем – бъдете положителни. Чудеса се случват. Ето, на нас ни се случи едно”, добави Роксана.

Напролет фамилията се надява да е в България.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР