История по сигнал нa зрители на NOVA. Майка от София

...
История по сигнал нa зрители на NOVA. Майка от София
Коментари Харесай

Майка плати 80 лв. за преглед на детето си в спешен УНГ кабинет в столична болница

История по сигнал нa фенове на NOVA. Майка от София ни потърси, откакто ѝ се наложило да заплати 80 лв. в единствения незабавен кабинет „ Уши-нос-гърло ” в столицата. Случаят е от болница “Царица Йонна-ИСУЛ ”, а потребност от помощ имал 13-годишният ѝ наследник. Лекарите обаче решили, че положението му не е незабавно и прегледът би трябвало да бъде таксуван.

Майката на детето изясни, че преди консултацията попълнила декларация, в която било посочено, че в случай че се откри, че казусът не е незабавен, тя би трябвало да заплати сумата от 80 лв..

„ Детето ми се разсъни със мощни болки в ухото. През 2022 година беше прието в болница с диагноза „ Други остри негнойни отити на междинното ухо ”. Затова, когато има сходни признаци, сме доста уплашени. Дойдохме в ИСУЛ и след два часа очакване и 3-минутен обзор се откри, че казусът на сина ми не е незабавен и прегледът би трябвало да се заплати ”, описа в ефира на „ Здравей, България ” майката на детето Елена Петрова.

Тя изясни, че на сина ѝ бил изписан антибиотик. Петрова беше безапелационна, че в тази ситуация не става въпрос за парите, които е платила за прегледа. Но попита лекарите по какъв начин обезпокоени родители могат да преценяват дали положението на детето им не е незабавно.

„ Това не е първият сходен случай и разбирам дамата, че е обезпокоена за здравето на детето и желае то да бъде прегледано от експерт допустимо най-бързо. Но за незабавни случаи при нас се дефинират кръвотечение от УНГ органите, непознати тела в дихателните пътища, контузии на главата и УНГ органите и неочакваната глухота ”, изясни доктор Кирил Пеев от Клиниката по УНГ в УМБАЛ " Царица Йоанна-ИСУЛ ".

По думите му, при недоволство, детето първо е трябвало да бъде заведено е неотложното звено при персоналния доктор, което работи и в почивен ден, където да се реши дали казусът фактически е незабавен. „ Тогава, в случай че сътрудника реши, че положението е незабавно, го изпраща при нас. Не сме отказали помощ на никого ”, акцентира лекар Пеев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР