Много бедни квартали на Ню Делхи изчезват преди срещата на върха на Г-20

...
ИСТОРИЯ: Жителите на този бедняшки квартал в Ню Делхи очакваха
Коментари Харесай

ИСТОРИЯ: Жителите на този бедняшки квартал в Ню Делхи очакваха да се възползват от срещата на върха на Г-20, която се проведе на едва 500 ярда от домовете им.

Вместо това те бяха станаха бездомни.

Кхушбу Деви, нейният съпруг и три деца бяха сред десетки хора, чиито къщи в Janta Camp бяха разрушени през последните няколко месеца.

„Ние живеем тук от последните 25-30 години къде отиваме сега като изведнъж ни събориха къщите?Нямаме съоръжения и къде да живеем и останахме без дом и сме на път.Дано властите се разболеят и умрат и те ще бъдат прокълнати от бедните."

Някои от живеещите в бедния квартал се обърнаха към Върховния съд на Делхи, за да спрат изгонванията, но съдът реши, че селищата са незаконни. Тогава градските власти им наредиха да напуснат до 31 май.

Както активисти, така и жители, като Деви, казват, че това е част от работата по разкрасяването на срещата на върха, която започва на 9 септември.

„ властите ни помолиха да освободим бедния квартал заради Г-20 и те трябва да почистят тази зона. Ако трябва да почистят, това не означава, че премахват бедните. Ако бедните изглеждат толкова зле, те могат да направят нещо хубаво, завеса или чаршаф, така че бедните да не се виждат."

Правителствените служители на премиера Нарендра Моди обаче казват, че къщите са построени незаконно върху държавна земя и тяхното премахване „е непрекъсната дейност".

Разрушаването започна преди четири месеца.

Младши жилищен министър каза, че до юли почти 230 акра държавна земя са били рекултивирани.

Тези къщи в бедни квартали като Джанта Лагерите се изграждат в продължение на години, като мозайка.

През 2021 г. служители казаха, че 13,5 милиона души живеят в неразрешени колонии в Делхи.

Повечето от жителите работят в близките райони и са живели в рамките на малките си домове в продължение на десетилетия.

За съпруга на Деви Дхармендра Кумар изкореняването оказва сериозно въздействие.

„Не печеля толкова много, че да мога да си позволя да наемам стая на друго място. И ако се преместим от тук, образованието на децата ми също ще пострада. Тук те могат да учат, тъй като училището е наблизо."

Върховният съд на Индия постанови миналия месец, че самоселниците не могат да претендират за правото да заемат публична земя.

Той каза, че в най-добрия случай, те могат да потърсят време да освободят обществената земя и да кандидатстват за възстановяване.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР