Историкът проф. Пламен Павлов е новият почетен гражданин на Велико

...
Историкът проф. Пламен Павлов е новият почетен гражданин на Велико
Коментари Харесай

Историкът проф. Пламен Павлов е новият почетен гражданин на Велико Търново

Историкът проф. Пламен Павлов е новият почетен жител на Велико Търново. Кандидатурата на преподавателя по средновековна история във ВТУ " Св. св. Кирил и Методий " беше издигната от дирекционния съвет на Регионалния исторически музей, от Регионална библиотека " П. Р. Славейков ", читалище " Надежда ", Военна академия " Георги Стойков Раковски " и Лайънс клуб Велико Търново - Арбанаси. Номинацията беше гласувана единомислещо от общинските съветници на тържествената сесия през днешния ден, на празника на града - 22 март.

В свое видеообръщение проф. Павлов изясни, че не може да участва на тържествената гала поради присъединяване си в плана " Мисия България ", осъществен взаимно с проф. Николай Овчаров. " Физическото ми неявяване е обвързвано с една от аргументите за моето почитане - популяризирането на богатото културно-историческо завещание на България и на остарялата столица Велико Търново ", уточни в обръщението си историкът.

Проектът включва визити в Молдова, Русия, Армения, Белгия и други страни, където историците се срещат с представители на българските общности и другари на България. Освен лекции и срещи, учените търсят незнайни образци за българското културно въздействие и нови монументи, свързани с българската история.

Почетният знак, беше връчен на неговата брачна половинка Румяна Павлова. Съветниците гласоподаваха и за номинираните за премията " Велико Търново ", която се връчва годишно на празника на града. Нейни носители са отбор " Българче ", който тази година празнува 50 години от основаването си и на американския бизнесмен Едмънд Бек, поради вложенията и реставрацията на здания монументи на културата в остарялата част на Велико Търново.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР