Историкът и бивш министър на културата проф. Петър Стоянович е

...
Историкът и бивш министър на културата проф. Петър Стоянович е
Коментари Харесай

Петър Стоянович се извини на военните

Историкът и някогашен министър на културата проф. Петър Стоянович е изпратил писмо до Министерството на защитата с опрощение за думите си в предаването “Денят стартира с Георги Любенов” на 7 май по БНТ1. Това сподели самият той пред “24 часа”, потърсен за коментар.

В Министерството на защитата одобриха писмото ми с извинението през вчерашния ден и считат случая за завършен, сподели Стоянович.

Извинението бе поискано от началника на щаба на Военноморските сили и някогашен пълководец на подводницата “Слава” капитан I сан Камен Кукуров през обществените мрежи. Той се почувствал обиден от думите на Стоянович, че “преди 20-25 години подводница “Слава” е потънала наоколо до пристанище незабавно щом е пусната на вода, а на единствената фрегата на Българския военноморски флот не знаели по какъв начин да угасят двигателя”. Според позиция на Министерството на защитата думите на Стоянович уронвали престижа на Българската войска.



Началникът на щаба на Военноморските сили и някогашен пълководец на подводницата “Слава” капитан I сан Камен Кукуров изиска опрощение от проф. Петър Стоянович

“Кап. Кукуров очевидно не се е сблъсквал със характерното възприятие за комизъм на проф. Стоянович”, разясниха негови сътрудници от Българска академия на науките пред “24 часа”.

" Давам период от една седмица на господин Петър Стоянович да събере в случай че може храброст и героизъм и да се извини от ефира на Българска национална телевизия на хилядите, отдали най-хубавите години от живота си на работа на Отечеството и на Военния ни флот! В противоположен случай ще заведа гражданско дело против господин Стоянович за неистина, насмешка и уронване престижа на Българската войска! И го убеждавам, че няма да съм единствен! Часовникът тиктака, господин Петър Стоянович! Чакам! “, съобщи в неделя началникът на щаба на Военноморските сили кап. Камен Кукуров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР