Историите на 16 деца бяха написани от непрофесионални автори, които

...
Историите на 16 деца бяха написани от непрофесионални автори, които
Коментари Харесай

„Нови приказки за нашите деца”: Историите на 16 малчугани оживяха в книга

Историите на 16 деца бяха написани от непрофесионални създатели, които станаха част от книжката „ Нови приказки за нашите деца”. Проектът е благотворителен, а аудио версията на книгата е озвучена с гласовете на Йоана Буковска, Ива Дойчинова, Йоанна Драгнева и Стефан Вълдобрев.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Ако желаете детето ви да бъде интелигентно, четете му приказки. Ако желаете детето ви да е още по-интелигентно, четете му повече приказки!”, е споделил Алберт Айнщайн.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Чрез приказки може да се лекува психическо здраве. Например – за какво се търкаля житената питка? Защо умират майките и идват мащехи? Всичко това си има своите отговори. Например, когато в една приказка майката почине рано и бащата се ожени за зла жена – „ Снежанка”, то учи детето от малко да свикне, че рано или късно връзката с майката ще свърши и то би трябвало да тръгне единствено в живота си”, сподели журналистът Ива Дойчинова.
Снимка: btvnovinite.bg

А откакто всички типичен и национални приказки бъдат изчетени, идва ред на въображението на родителите.

„ Стаята му беше на най-високо, с панорама от прозорчето – далеко и нашироко. Обичаше нощем да гледа звездите, чак до момента в който Сънчо му затвори очите…”.Така стартира една от приказките, написана от татко за неговото дете.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Има едни наши истории, които ние си описваме с децата. И колкото и да са поучителни приказките, и колкото и да има вътре архетипи, които да възпитават децата и да ги готвят за живота, истината е, че има едни истории, които се описват тъкмо от майката на тъкмо нейните деца и тъкмо от таткото на тъкмо неговите деца”, уточни Дойчинова.
Снимка: btvnovinite.bg

С тази концепция е основана книжката „ Нови приказки за нашите деца”. За няколко месеца са събрани над 300 приказки, а най-хубавите 16 от тях към този момент са оповестени.

„ Приказките в действителност са доста забавни и доста персонални, тъй като в действителност идват от фантазията на съответен родител към неговото дете по отношение на неговите ползи. И е доста забавно и занимателно да видиш какво се споделя вечер, преди лягане, на децата вкъщи”, съобщи певицата Йоана Драгнева.
Снимка: btvnovinite.bg

Книжката има благотворителна цел – събраните пари ще бъдат дарени на фондация „ За нашите деца”, с цел да подкрепи работата на центъра за ранно детско развиване.

„ Книжката няма цена, цената дефинира всеки, който желае да я купи – колкото реши, толкоз може да даде за нея. Всеки един лев от тези книжки отива в поддръжка на децата в потребност и техните семейства”, добави Драгнева.

Аудиоверсията е озвучена от актрисата Йоана Буковска, журналистката Ива Дойчинова, артистите Йоанна Драгнева и Стефан Вълдобрев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР