Историческият център на украинския град Одеса е внесен в списъка

...
Историческият център на украинския град Одеса е внесен в списъка
Коментари Харесай

ЮНЕСКО: Историческия център на Одеса вече е в списъка на световното наследство

Историческият център на украинския град Одеса е импортиран в листата на международното завещание на ЮНЕСКО, заяви пресслужбата на интернационалната организация.

 

„ Комитетът за международно завещание взе в сряда решение да включи историческия център на града-пристанище Одеса (Украйна) в листата на международното завещание. Това решение признава изключителната универсална полезност на обекта и отговорността на цялото човечество да го опазва ”, се споделя в изказването.

 

В него се отбелязва също, че в сходство с Конвенцията за запазване на международното културно и естествено завещание всички 194 страни, които са я приели, се задължават " да не подхващат никакви умишлени дейности, които могат директно или индиректно да увредят обекта на международното завещание, и да спомагат за неговото запазване ".

 

Новият статут дава опция на Киев да изиска " засилена техническа и финансова интернационална помощ ", с цел да обезпечи отбраната и възобновяване на обекта при положение на увреждането му, се споделя в изказването.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР